Işıklar Ülkesi öğrencilere tanıtıldı

Fethiye’de Avrupa Birliği Destekli Proje ile yaklaşık 17 bin öğrenciye tarihi eserler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra bölgenin tarihi kimliği ve kültür mirasının yurt dışına kaçırılmaması ve korunması için detaylara...

Işıklar Ülkesi öğrencilere tanıtıldı

Fethiye’de Avrupa Birliği Destekli Proje ile yaklaşık 17 bin öğrenciye tarihi eserler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra bölgenin tarihi kimliği ve kültür mirasının yurt dışına kaçırılmaması ve korunması için detaylara da yer verildi.

Fethiye’de ören yerlerinin ziyaretçi sayılarını artırmak, kültür turizmini geliştirmek, kültür varlıklarının korunmasını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği destekli “Işıklar Ülkesini Aydınlatmak” isimli proje ile yaklaşık 17 bin öğrenciye eğitim verildiği bildirildi.

Geçtiğimiz yıl mart ayında başlayan “ışıklar ülkesini aydınlatmak” isimli projenin ocak ayı sonunda tamamlanacağı ifade edildi.

Fethiye Müze Müdürlüğü’nün Fethiye Turizm Çevre Eğitim Vakfı (FETAV) ve Livorpol Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde Fethiye’deki 17 bin öğrenciye eğitim verildi. Fethiye Müze Müdürlüğü bahçesine kurulan çadırda belde ve köylerden gelen öğrencilere müzedeki eserler hakkında bilgiler aktarılırken, ören yerlerine geziler düzenleyip, tarihi eserlerin korunması, tarihi eser kaçakçılığı ve cezaları konusunda bilgiler aktarıldı.

Fethiye Müze Müdürlüğü projenin sona yaklaşması nedeniyle Fethiye’deki bazı daire amirleriyle sivil toplum kuruluşları başkan ve üyelerine “Işıklar Ülkesini Aydınlatmak” konulu projede neler yapıldığını slayt eşliğinde anlattılar. Arkeolog Hakkı Emirhan Suel ile Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç’un yaptığı bilgilendirme toplantısında bu projenin sivil toplum kuruluşlarınca desteklenerek sürdürülebilirliğinin sağlanması da istendi.

Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç, projenin 2012 yılı mart ayında başladığını ve Ocak sonunda tamamlanacağını belirterek, planlanan şekilde Fethiye’de 17 bin öğrenciye ulaşıldığını, 2 bin 500 öğrenciyle birebir bilgilendirme gerçekleştirilerek, tarihi eser ve kültür varlıklarının korunması için önemli bir eğitim çalışması yapıldığını söyledi.

Arkeolog Hakkı Emirhan Suel ise “Proje çerçevesinde hedeflenen 17 bin öğrenciye tarihi eserleri koruma yöntemleri konusunda birebir bilgilendirme gerçekleştirildi” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.