Işık yatırımları inceledi

Yatağan Belediyesi tarafından 6 milyon TL’ye Yatağan’a kazandırılacak olan arıtma tesisinde sona gelinirken Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık inşaatta incelemelerde bulundu.Toplam 6 Milyon TL’yi bulan bütçeyle hayata...

Işık yatırımları inceledi

Yatağan Belediyesi tarafından 6 milyon TL’ye Yatağan’a kazandırılacak olan arıtma tesisinde sona gelinirken Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık inşaatta incelemelerde bulundu.

Toplam 6 Milyon TL’yi bulan bütçeyle hayata geçirilen projenin bedelinin yarısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öderken diğer yarısını da Yatağan Belediyesi karşılayacak. Bu projenin de tamamlanmasıyla daha önce tamamlanan ve 10 Milyon TL’yi bulan 100 Km’lik kanalizasyon çalışmasının son aşaması da gerçekleştirilmiş olacak.

Aşağıova Mevkii’nde 33 dönüm arazi üzerine yapımı süren arıtma tesisinin yıl sonuna kadar yüzde 95’inin tamamlanarak Ocak ayında da bitirilip tesliminin yapılacağı belirtildi.

Yatağan’ın artık Yatağan Çayı’na kavuşacağını ve bu hizmeti Yatağan’a kazandırmanın kendilerine nasip olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere daha önce 100 kilometrelik kanalizasyon 10 Milyon TL’ye tamamlanmış, arıtmanın yapılacağı Yatağan Çayı Aşağı Ova Mevkii’nde 33 dönümlük arazi Belediyemiz tarafından istimlâk edilmiş ve ÇED raporu da alınmıştı. Yapılan ihale sonrasında ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan arıtma tesisimiz de kurulacak. İhaleye birçok firma katıldı. İhaleye ilginin büyük olması sevindirici oldu. İşin tamamı muhtemelen 6 Milyon TL civarında olacak ve yarısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. Bu süreçte emeği geçen herkese, başta İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü’ne şahsım ve halkım adına çok teşekkür ediyorum. Arıtmanın tamamlanmasından sonra Yatağan Çayı’nı eski haline getirmek için ilgili kurumlar ve tüm tesislerle ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.