İşçiler teyakkuza geçti

Özelleştirme İdaresine bağlanan Yatağan-Yeniköy-Kemerköy Termik Santral ve Kömür Ocaklarında çalışan 300 maden ve enerji işçisi, bazı özel şirket yetkililerinin iş yerlerini görmeye geldiği duyumunu alınca Milas Yeniköy...

İşçiler teyakkuza geçti

Özelleştirme İdaresine bağlanan Yatağan-Yeniköy-Kemerköy Termik Santral ve Kömür Ocaklarında çalışan 300 maden ve enerji işçisi, bazı özel şirket yetkililerinin iş yerlerini görmeye geldiği duyumunu alınca Milas Yeniköy Linyit İşletmesi önünde eylem yaptı.

Milas Yeniköy Linyit İşletmeleri önünde sabah saat 08.00’den itibaren beklemeye başlayan enerji ve maden işçileri adına bir açıklama yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin,"İsmini bilmediğimiz bazı şirket yetkilileri işyerlerimizi görmeye gelmişler. Bizler ülkemiz için üretim yapmak istiyoruz. Bizim moralimizi ve huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yok. Bu son uyarımızdır. Bir daha ki sefere işçinin tepkisi daha sert olacaktır” dedi.

Özelleştirmeye karşı yapılan eylemlerin kararlılıkla süreceğini belirten Girgin; “En son 10 Ekim Ankara yürüyüşü sonunda gerekli yerlere gerekli mesajları verdik. Ancak henüz iktidar mesajı algılamış değil. Şu anda hükümetin atacağı adımları sabırla bekliyoruz. Ancak sabrımızın da bir sınırı var. Bizim mücadeleden soğuyacağımızı sanıyorlarsa aldanıyorlar. Özelleştirme kapsamından çıkarılmadığımız sürece binlerce işçi ile Ankara’ya gitmek, özelleştirme idaresinin önünde yatıp kalkmak ve üretimden gelen gücümüzü kullanmak ta dahil eylemlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.