İşçiler mücadeleyi Ankara’ya taşıyacak

Muğla'da, enerji ve maden işçileri Kemerköy ve Yeniköy Termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için son teklif verme günü olan 10 Nisan’da da ihalenin iptal edilmemesi durumunda bir direniş çadırı da Ankara’da kuracak.Muğla’da...

İşçiler mücadeleyi Ankara’ya taşıyacak

Muğla'da, enerji ve maden işçileri Kemerköy ve Yeniköy Termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için son teklif verme günü olan 10 Nisan’da da ihalenin iptal edilmemesi durumunda bir direniş çadırı da Ankara’da kuracak.

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirme kapsamına alınması nedeni ile enerji ve maden işçileri tarafından Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırı 200’üncü gününe ulaştı. Enerji ve maden işçileri Kemerköy ve Yeniköy Termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için son teklif verme günü olan 10 Nisan’da da ihalenin iptal edilmemesi durumunda bir direniş çadırı da Ankara’da kuracak.

Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, yaptığı açıklamada; “Kemerköy ve Yeniköy Termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için ön yeterlilik ve teklif verme süresi 10 Nisan’da sona eriyor. Daha önce bazı bahaneler öne sürülerek özelleştirmeler ertelendi. Biz erteleme değil özelleştirme kararının iptal edilmesini istiyoruz. Özelleştirmeye karşı durmak vatan savunmasıdır, yurtseverliktir. 10 Nisan’a kadar özelleştirme kararından vazgeçilmemesi halinde Yatağan Termik Santrali önüne kurmuş olduğumuz direniş çadırı yerinde kalmak kaydı ile bir çadır da Ankara’ya kurarak direnişi ülke gündemine taşıyacağız. Sonuç alınana kadar çıktığımız bu yolumuzdan asla dönmeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.