İŞ-KUR VE MUTSO ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında MUTSO temsilciliklerinin bulunduğu bölgelerde Hizmet Noktaları oluşturulmasına yönelik bir protokol imzalandı.MUTSO hizmet binasında imzalanan protokol...

İŞ-KUR VE MUTSO ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında MUTSO temsilciliklerinin bulunduğu bölgelerde Hizmet Noktaları oluşturulmasına yönelik bir protokol imzalandı.

MUTSO hizmet binasında imzalanan protokol toplantısında MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, MUTSO Yönetimi hazır bulundu.

İmza törenine geçilmeden önce protokole ilişkin bilgi veren MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO’nun ilçe temsilciliklerinin bulunduğu Datça, Ortaca  ve Yatağan’da İŞKUR Hizmet Noktası oluşturacaklarını kaydetti. Öncelikle İŞKUR’un MUTSO ilçe temsilcilerine eğitim vereceklerini ve sonra vatandaşa hizmete başlanacağını ifade eden Başkan Karakuş: “Bu Hizmet Noktalarının amacı işverenlerimize ve işçilerimize destek olmaktır. Bakıyorsunuz işsiz insanımız da çok, işçi arayan esnafımız, tüccarımız da. Ama bunlar bir türlü bir araya gelemiyor. Bu hizmet noktaları sayesinde artık ilçelerimizdeki oda temsilciliklerimizde işveren ile iş arayan gençlerimizi bir araya getirmiş oluyoruz. Bundan sonra işsiz gençlerimiz buraya kaydolabilecek veya eleman arayan işadamlarımız burada kayıt yaptırıp onları hem işçi bulma konusunda yönlendireceğiz hem işçilere nasıl iş aranır, ne yapılır bu konuda destek olacağız. Bu protokolün özellikle turizmle ilgilenen ilçelerimiz için çok önem taşıyacağını düşünüyorum. Çünkü eleman sıkıntısı, özellikle kalifiye eleman sıkıntısı bu bölgelerimizde had safhada. Bu amaçlar doğrultusunda yeni kuracağımız bu üç merkezimizin ilimize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Bülent Karakuş’un ardından söz alan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, hem kamu kuruluşu hem de Ticaret ve Sanayi Odası gibi iki önemli kurumun bir araya gelmesine ve gerçekleştirilen uyumlu çalışmalara dikkat çekti. Müdür Sarıyerli, “Bu hizmet Noktası uygulamamız kapsamında imzalayacağız protokolün önem noktası yerelleşmedir. Biz zaten Çalışma ve İl Kurumu İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza hizmet sunuyorduk. Ancak Ticaret ve Sanayi Odamız ile imzalayacağımız bu protokol sayesinde, vatandaşa yerel noktada, bulundukları noktada bir tür ayağına gitme görevini üstleniyoruz. Amacımız vatandaşa hizmet.” ifadelerine yer verdi.

“Açıkta kalan iş kolu var mı?” sorusunu yanıtlayan Müdür Sarıyerli şu açıklamalara yer verdi: “İlimizde şuan itibariyle iki bin küsur açık iş talebimiz var. İlimiz genelinde her 6 ayda 1 iş gücü piyasası araştırması yapıyoruz. 21 bin 500 civarında kayıtlı işsizimiz var. Ama aynı zamanda bu yıl itibarıyla iki bin civarında açık iş talebimiz var. Bunun iki sebebi var. Birincisi bir kısım vatandaşımızın mesleği yok. Ki biz bu sorunun önüne geçmek için UMEM Beceri’10 Meslek Edindirme Kursları düzenliyoruz. İkincisi ise vatandaşlarımızın iş seçiyor olması. Ana sorunumuz budur.”

Toplantı, yapılan konuşmaların ardından imzalanan protokoller ile sona erdi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.