İnovasyon Merkezi için eğitimler başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şubesi, Türkiye’nin ilk İnovasyon Merkezi için harekete geçti. Bu doğrultuda, GEKA 2015 Teknik Destek Programı kapsamında firmalar için İnovasyon Rekabet Uygulaması eğitimleri...

İnovasyon Merkezi için eğitimler başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şubesi, Türkiye’nin ilk İnovasyon Merkezi için harekete geçti. Bu doğrultuda, GEKA 2015 Teknik Destek Programı kapsamında firmalar için İnovasyon Rekabet Uygulaması eğitimleri başladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şubeleri içinde İnovasyon eğitimine ilk başlayan şubesi olan Muğla MÜSİAD Şubesi, Türkiye’nin ilk İnovasyon Merkezi’ni Muğla’da açmak için de harekete geçti.

MÜSİAD Muğla Şubesi ilkini geçen yıl Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya sunduğu proje sonrası üyelerine verdiği İnovasyon eğitiminin ikincisini firmalar düzeyinde başlattı. Yine GEKA’ya sunduğu firmalar için inovasyon rekabet uygulaması projesi ile MÜSİAD üyesi 10 firma çalışanına İnovasyon uzmanı Salih Keskin tarafından verilecek eğitimler sonunda firmaların rekabet gücünü arttırılması hedefliyor.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 yılı Teknik Destek programı kapsamında desteklenen ‘Firmalar İçin İnovasyon Rekabet Uygulaması’ kapsamında firmalarda inovasyon chek-up’ı yapılacak. 12 gün süreli proje, ilk 10 gün Fethiye, Seydikemer, Ortaca, Marmaris, Menteşe ve Bodrum’da devam edecek. Her firma için ayrı ayrı uygulama yapılırken, bir günlük uygulama sonrasında inovasyon chek-up sonuç raporu çıkarılarak firmaların yol haritası belirlenecek. Yol haritası, firmaların rekabet gücünü arttırıcı nitelik taşıyacak. Uygulama 7 Haziran tarihinde sona erecek.

Üye firmaların Cehk-Up’ı çıkarılacak

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Türkiye’deki MÜSİAD Şubeleri içinde inovasyon eğitimine ilk başlayan şube olduklarını belirtti. Akdeniz, “İlkini yine GEKA destek programı kapsamında geçen yıl MÜSİAD üyelerimize inovasyon konusunda eğitim vermiştik. Bu defa aynı projenin devamı olarak yine MÜSİAD üyesi 10 firmamıza inovasyon konusunda eğitim verilecek. Bu uygulama bir nevi firmalarımız için bir chek-up niteliği taşıyor. GEKA’dan ilk projemiz başarılı bir şekilde çıkmıştı. İkinci projemiz de ilk projenin devamı niteliğinde” dedi.

Muğla’ya İnovasyon Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Salih Keskin, geçen yıl MÜSİAD Muğla Şubesi’nin eğitim programında yaklaşık 150 üyenin eğitim aldığını belirterek, “Bu seneki ikinci etap geçen yılkinin devamı. İnovasyon şu anda dünyada en önemli başlıklardan birisi. Neden önemli, WhatsApp 1999 yılında kuruldu. Fakat gerçek başarısı son 4-5 yılda ortaya çıktı. Türk Hava Yolları 1933 yılında kuruldu. THY’nin 23 bin 160 çalışanı var, WhatsApp’ın 55 bin çalışanı var. THY’nin piyasa değeri 4,3 milyar dolar iken, WhatsApp’ın piyasa değeri 19 milyar dolar. Bizim artık bildiğimiz mantıklar ile firma büyütme şansımız yok. Dünya ekonomisinin üçte biri son 5 yılda üretilen inovatif ürünlerden gelir. Uzmanlar der ki, önümüzdeki 5 yılda üçte ikisi son 5 yılda ortaya çıkan inovatif ürünlerden gelecek. Dünyanın en büyük firmaları ürünlerini para ile satmaz. Google buna bir örnek. Şu anda dünyada en fazla yatırım yapılan alan İnovasyon. Muğla MÜSİAD şubesini çok önemsiyorum. Çünkü Türkiye’de Muğla dışındaki MÜSİAD şubeleri İnovasyona özverili bakmadı. Muğla’da MÜSİAD Muğla Şubesi’nin önderliğinde inovasyon merkezi kurmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.