İngiliz öldü öldü dirildi

Yılın belli aylarında Fethiye’de yaşayan İngiliz asıllı Anthony Duggan (58), ilk kalp krizini geçirdikten bir hafta sonra şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile  Özel Yücelen Hastanesi Kalp merkezi’ne başvurdu.Özel Yücelen...

İngiliz öldü öldü dirildi

Yılın belli aylarında Fethiye’de yaşayan İngiliz asıllı Anthony Duggan (58), ilk kalp krizini geçirdikten bir hafta sonra şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile  Özel Yücelen Hastanesi Kalp merkezi’ne başvurdu.

Özel Yücelen Hastanesi Kardiyoloji Doktorlarından Şahin Aydın ve ekibi tarafından anjioya alınan Duggan’ın kalbinin bir damarına stent konuldu. Duggan,  işlemden bir gün sonra hastaneden taburcu oldu.

15 gün sonra kontrol önerilen Duggan, taburcu olduktan bir hafta sonra Özel Yücelen Hastanesi Acil Servisine Fethiye’den ambulansla geri getirildi.

Yabancı hasta prosedür işlemleri için Yabancı Hasta Sorumlusu Rengin Över’e “ Merhaba ” dedikten sonra kalbi duran Duggan, Özel Yücelen Hastanesi doktor ve çalışanları tarafından tekrar hayata döndürüldü.

Kalp Masajı ve şoklama yöntemi ile kurtarılan Duggan, zamanla yarışılırak ikinci bir anjioya alındı. Duggan’ın kalbinde genellikle %1 oranında nadir olarak görülen stent içi tramboz saptandı. Gerçekleşen tıkanmanın ve hastasının hakkında bilgi veren  Uzm. Dr. Şahin Aydın “ Yaptığımız ikinci anjio sonrası hastamızın  kalp damarı ve stentinin sık rastlanmayan bir şekilde pıhtı ile tekrar tıkanmış olduğunu gördük, hemen müdahale ettik, bir hafta kadar hastanemiz kardiyoloji yoğun bakım ve servisinde kendisini misafir ettik, bugün de eline uçuş raporunu eline veriyoruz umarım bu sefer  sağlıklı bir şekilde İngiltere’ye döner ve bu sıkıntıları tekrardan yaşamaz ” dedi.

Hasta Anthony Duggan ise hastaneden taburcu olurken “ Türk hekimleri adeta Türk Lokumu, o kadar güler yüzlü, anlayışlı ve pratikler ki inanın kendi ülkemden çok daha hızlı bir şekilde hizmet aldım, gerçekten öldüm öldüm dirildim, beni sağlığıma kavuşturan herkese çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Bu haber toplam 234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.