İncilerin Dansı Çocuk Festivali başladı

Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Beldesi'nde düzenlenen “4. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” başladı.Armutalan Belediyesi tarafından organize edilen “4. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” 7 ülkeden...

İncilerin Dansı Çocuk Festivali başladı

Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Beldesi'nde düzenlenen “4. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” başladı.

Armutalan Belediyesi tarafından organize edilen “4. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” 7 ülkeden 40 ayrı gurup ve yaklaşık olarak 400 çocuğun katılımıyla festival yürüyüşünün yapılmasıyla başladı. Armutalan Adnan Menderes Caddesi Antik Otel önünden başlayıp belediye meydanında yapılan programla son buldu.  Yürüyüşe Armutalan Belediyesi Kardeş Şehri Bulgaristan’ın Balçık Kenti Belediye Başkanı Nikolay Angelov, Romanya Albeşti Belediye Başkanı Moldovan Gherghe, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediye Meclis Üyeleri, konuklar ve halk katıldı. Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen festivale Rusya, Azerbaycan, Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye 40 grup 400 ü aşkın çocuk katılıyor. Yapılan renkli gösteriler çocukların ve izleyicilerin eğlenceli dakikalar geçirmesine neden olurken Rusya St. Petersburg kentinden gelen Halk Dansları Topluluğunun yaptığı gösteri ise hayli ilgi çekti.

Festival açılışında bir konuşma yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu festivalin her yıl artarak devam edeceğini söyledi.

Ünlü:“Ülkemizin ve dünya’nın farklı köşelerinden gelip Armutalan’da açan dünya’nın en güzel çiçekleri sevgili çocuklarımız, değerli konuklarımız, Armutalan’da bu sene 4. düzenlenen Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivaline hoş geldiniz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. En bu çocuk festivalinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü yurtdışından ve ülkemizin değişik yerlerinden gelen çocuklar festival süresince kaynaşıyor ve çok sıkı dostluklar kutuluyor. Bu durumda yerinde tanıtım için çok önemli” dedi.

Armutalan Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivalinde 03 Ekim Çarşamba günü (bugün) halk konserinde “Yeni Türkü” gurubu sahne alacak. 04 Ekim Perşembe günü ise gala gösterileri ve kapanış töreni yapılacak.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.