İmza sayısı 75 bine ulaştı

Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri tarafından başlatılan “Özelleştirmeye inat, bir imza da sen at” kampanyasında toplanan imzaların sayısı 75 bine ulaştı.TES-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri...

İmza sayısı 75 bine ulaştı

Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri tarafından başlatılan “Özelleştirmeye inat, bir imza da sen at” kampanyasında toplanan imzaların sayısı 75 bine ulaştı.

TES-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri tarafından başlatılan “Özelleştirmeye inat, bir imza da sen at” adı altında başlatılan imza kampanyası devam ediyor. 3.Uluslararası Milas Festivali stant alanında başlatılan imza kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Günde ortalama 2 bin, 2 bin 500 arasında imza topladıklarını ifade eden Tes-İş Sendikası Yeniköy Termik Santral İşletmesi Temsilcisi Güvenç Tünay, “ Şuanda toplam 8 binin üzerinde imza topladık. Milas halkının bize desteği çok büyük. İnsanları tek tek dolaşarak onları rahatsız etmiyoruz. Herkes kendi isteğiyle bize gelip imza atıyorlar. Hal böyle ki vatandaşlar arabayla geçerken bile arabasını durdurup bize imza atıyor.”dedi.

Cuma ve cumartesi günleri iki gün boyunca başka bir gurubun da Bodrum’a giderek imza kampanyası düzenleyeceklerini belirten Tümay, “ Kampanyamızı Muğla genelinde düzenliyoruz. Muğla genelinde hedefimiz 75 bin imza toplamak. Milas’ta bu rakamın 25 binini toplayacağımızı sanıyorum çünkü burada ilgi çok büyük.”dedi.

Termik santrallerin 2 günlük gelirinin, GELİ müessesinin de 4 günlük gelirinin işçi maaşlarını karşıladığını, Yatağan-Yeniköy-Kemerköy Termik Santrallerinin 2012 yılı karının 70 milyon lira olduğuna ve GELİ’nin ise 244 milyon lira olduğuna dikkat çeken Tünay, “ Böyle kar elde eden işletmeleri satmak akıl karı değil. Burası bizim ekmek kapımız. Ekmek kapımızı sattırmayacağız. Özelleştirme vatan için fakirlik demektir; dışa bağımlılık demektir; yöre ekonomisinin çöküşü demektir. Geçen seferde de söylediğim gibi eğer satılırsa işimiz sadece imza ve mitinge kalmaz, daha başka şeyler de yapabiliriz. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.