İmam Hatip mezunları Kışla’da buluştu

Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Kışla parkta düzenlenen pilav gününde bir araya geldi. Muğla İmam Hatip Lisesi Gönüllüleri ve Mezunları Derneği (MİMDER) tarafından düzenlenen pikniğe, mezunların yanı sıra Bingöl Vali...

İmam Hatip mezunları Kışla’da buluştu

Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Kışla parkta düzenlenen pilav gününde bir araya geldi. Muğla İmam Hatip Lisesi Gönüllüleri ve Mezunları Derneği (MİMDER) tarafından düzenlenen pikniğe, mezunların yanı sıra Bingöl Vali yardımcısı Mutlu Çalışkan, Başbakanlık Basın ve Enfarmasyon İl Müdürü Cavit Okur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Tarım İl Müdürü Nazif Ekici, Menteşe İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Üge, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal, Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, Gençlik Kolları Başkanı Halil Talha Ülkü, MÜSİAD Başkan yardımcısı Av. Kazım Demir, Ensar Vakfı Başkanı Bayram Bulut, İlim Yayma Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Ayhan Balcı, Büro Memur-Sen Başkanı Bekir Turhan, İHH Muğla Şube Başkanı Abdulkerim Demi, Etiğim Bir-Sen Başkanı Sebahattin Akkır, Sağlık-Sen Başkanı Ekrem Şabapoğlu, Enerji Bir-Sen Başkanı Ramazan Girgin, FETİMDER Başkan Yardımcısı Arif Çoban ve okul müdürleri katıldı.

Program 41 Evler Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. MİMDER Başkanı Sefa Kara yaptığı açılış konuşmasında, “1969 yılında açılan Muğla İmam Hatip Lisesi 45. Eğitim-Öğretim yılını tamamlamıştır. Bu ülke İmam Hatip Okulu mezunu doktorlar, hâkimler, savcılar, avukatlar, amirler, memurlar, öğretmenler, valiler, kaymakamlar, başbakanlar gördü. Ve nihayet İmam Hatip Lisesi mezunu bir Cumhurbaşkanı’na sahip olduk. Ne kadar şükretsek azdır. Birincisini düzenlediğimiz Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunlar günü her yıl Ağustos ayının ilk pazarında yapılacak. Muğla da iki tane İmam Hatip Derneği bulunduğunu, bunun en kısa zamanda birleştirilmesi gerektiğini ve biz dernek olarak her türlü öneriye açığız” dedi.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak yaptığı konuşmada, “İmam hatip mezunlarından bu ülkeye bu güne kadar hiç bir zarar gelmemiştir. Ben de 1969 yılında ilk İmam hatibe gittiğimde şahsıma imam hatipte ne işin var, boş ver gitme şeklinde baskılar gördüm. Ama Allah’a şükür yolumdan dönmeden mücadeleme devam ettim ve bu günlere geldim. İmam hatiplilerimize hep birlikte sahip çıkalım. Böyle güzel bir organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyorum!” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.