İlk Romanını Şahin’e verdi

Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Şefika GÜNEY, Süre Yayınlarından çıkan ve 14 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını anlatan “Melis” adlı ilk romanını Muğla Valisi Fatih Şahin’e takdim...

İlk Romanını Şahin’e verdi

Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Şefika GÜNEY, Süre Yayınlarından çıkan ve 14 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını anlatan “Melis” adlı ilk romanını Muğla Valisi Fatih Şahin’e takdim etti.

Türkiye’nin en genç roman yazarı Şefika Güney’i makamında kabul eden Vali Şahin başarılı ve örnek çalışmalarından dolayı kendisini kutlayarak, hediye verdi.

2011 yılında 285 kitap okuyarak, Türkiye’de en çok kitap okuyan öğrenci unvanına sahip olan Güney, Cumhurbaşkanımızın eşleri Hayrünnisa Gül’ün elinden ödülünü aldı.

Güney, 2012 yılında da 335 kitap okuyarak yine en fazla okuyan öğrenci oldu. Bu sefer ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Şefika Güney, her fırsatta kitap okumanın yanı sıra Cumhurbaşkanımızın eşlerinin tavsiyelerine uyarak iki yıldan beri de her gün yazmaya başladığını, ilk romanının piyasaya çıkmasından dolayı da çok heyecanlı ve sevinçli olduğunu söyledi.

Güney, sürekli okumanın kendi gelişiminin yanı sıra derslerini de çok olumlu yönde etkilediğini belirterek, tüm öğrencilerin okumaya gerekli zamanı ayırmalarını istedi. Kendisinin de, sürekli okumanın yanı sıra önümüzdeki dönemde, öyküler yazmayı düşündüğünü söyledi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.