İlk kafile İran’dan

Ülke turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Marmaris’e sezonun ilk turist kafilesi İran’dan geldi. İranlı turistler Nevruz tatili için Marmaris’i seçtiler.Marmaris’e 2014 yılının ilk turist kafilesi İran'dan geldi. İran'ın...

İlk kafile İran’dan

Ülke turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Marmaris’e sezonun ilk turist kafilesi İran’dan geldi. İranlı turistler Nevruz tatili için Marmaris’i seçtiler.

Marmaris’e 2014 yılının ilk turist kafilesi İran'dan geldi. İran'ın resmi tatili nevruzda gelen yaklaşık 30 İranlı turist için 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Marmaris’e yılın ilk turist kafilesi bugün geldi. Nevruz Bayramı dolayısıyla tatile çıkan İranlılar, sezonun ilk turist kafilesi olmaları dolayısıyla törenle karşılandı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda Marmaris Belediye başkanvekili Zehra Yüzak ve turizmciler tarafından çiçeklerle karşılanan İranlılara, Türk lokumu ikram edildi. Kafiledeki çocuklara ise Marmaris Belediye Başkan Vekili Zehra Yüzak tarafından oyuncak hediye edildi. Törenin ardından turistler, meydanda gezerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, basın mensuplarına turizmle ilgili açıklamalarda bulundu. Özbozdağ, “ İran'dan geçtiğimiz yıllarda Nevruz Bayramı döneminde müşteri alamadık. İran üzerindeki ekonomik ve siyasi ambargoların yumuşaması üzerine bundan yararlanarak 30 kişilik İranlı turist kafilesini Marmaris'e getirdik,bu iyi bir başlangıç oldu. İranlı turistlerin devamı gelecek, uçaklar her hafta inecek. Uçak koltuklarının dolmasını ve iptallerin olmamasını umuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda İran’da yaşanan olumsuzluklar sebebiyle yalnızca 200 bin kadar İranlı turist getirebildik. Bu çok az bir rakam. Bu pazarda son dönemde yüzde 50'ye yakın bir müşteri kaybımız oldu. İran pazarı Türkiye için çok önemli. Orta Doğu'daki siyasi karışıklıklar nedeniyle bu pazarlarda sıkıntı çekiyoruz. Ekonomik ambargolar kalkıyor, İran ile ilgili yumuşamalar var ve Türkiye ile olan bağları daha da güçleniyor. Bu yıl İran pazarında bir patlama olacak. 2014'te Türkiye'ye gelecek İranlı turist sayısının yüzde 150 kadar bir artışla 500 bini bulmasını bekliyoruz. İranlı turistler için Marmaris'teki konaklama tesislerinin Antalya'da olduğu gibi menülerinde değişiklik yapma hazırlığı içinde olduğunu ifade eden Özbozdağ, otellerdeki iç pazara yönelik menülerin Türkler ile benzer damak tadına sahip İranlılar için uygun olduğuna vurgu yaptı.Özbozdağ, İranlı turist ile Avrupalı turistin ödediği ücret arasında bir fark olmadığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.