İl Müdürleri Muğla’da toplandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji 3. Bölge İl Müdürleri, Muğla İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda Muğla’da toplandı.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 3. Bölgede yer alan Muğla, Manisa, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale,...

İl Müdürleri Muğla’da toplandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji 3. Bölge İl Müdürleri, Muğla İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda Muğla’da toplandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 3. Bölgede yer alan Muğla, Manisa, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Uşak, Kütahya İl müdürlerinin istişare toplantısı Muğla Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış başkanlığında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda yapıldı. Toplantıya ayrıca, Bakanlık Personel Daire Başkanı Göksel Gündaş, Bakanlık Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünden Uzman Yardımcısı Berker Karagöz, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürleri, GEKA Genel sekreteri ile Aydın ve Muğla temsilcileri ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkileri katılırken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Işıloğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, DTO Bodrum Şube Yönetim kurulu üyesi Fuat Turan ve Muğla Mermerciler Odası adına Abdullah Koçar konuşmacı olarak katıldı.

Muğla İl Müdürü Ahmet Bayramer yaptığı açılış konuşmasında, 2023 Vizyonunda Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması, Üniversitelerin Bilim Sanayi ve Teknoloji Projelerinin artırılmasında Kamunun rolü ve Üniversitelerin Bilim Sanayi Teknoloji Projelerinin Artırılmasında Kamunun Rolü hakkında bilgi aktardı.

Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ise, insanlığın, hayat standardının yükselmesi için ön koşulunun sanayinin gelişmesi olduğunu ifade ederek, Ülkemizin sanayisinin, ekonomisinin, teknolojik gelişmesinin gelişmesinden o ildeki üniversitesinin rolünden söz ederek böyle bir toplantının Muğla’ da düzenlenmiş olmasının anlamlı olduğunu ifade ettiler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Işıloğlu, üniversitenin KOSGEB-TÜBİTAK ortaklaşa proje çalışmalarında, Üniversite-Tübitak-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 2013 yılı içerisinde yaptığı Üniversite-Sanayi buluşması ile ilgili yapılan toplantının Muğla’ya olan katkılarını anlattı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.