İl Koordinasyon Kurulu toplandı

4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında...

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ilçe kaymakamları, kurum ve kuruluşların müdürleri, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Yılın son toplantısı. Az zaman kalmış olsa da yılsonuna kadar yürüteceğimiz ortak çalışmalarda hepinize başarılar diliyorum. İlimizde toplamda yaklaşık 3 milyar lira değerinde olan 744 proje yürütülmekte. Toplam projeler içerisinde, yürüyen, başlayan, biten proje sayılarımız kanaatimce çok tatminkar değil. Geçmiş yıllara nispeten bütçe ödeneklerimiz, transferlerimiz gayet yerinde. Umarım bu toplantı hem kalan 2,5 ayımızı hem de 2014 yılını çok daha verimli geçirmemiz için bize bir basamak teşkil eder. Toplantının hepimiz için verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

Vali Güvençer, daha sonra henüz proje portföyündeki henüz başlamayan projeler hakkında ilgili müdürlerden bilgi aldı.

Vali Güvençer’in açılış konuşmasının ardından, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir yatırımcı kuruluşlarla ilgili Muğla’ya yapılan yatırımlar konusunda genel bir değerlendirme sunumunu yaptı.

Yatırımlar değerlendirildi

Muğla il genelinde sektörler itibariyle yapılan değerlendirme sonucu en yüksek harcamanın 68 milyon 654 bin lira ile ulaştırma sektörü, ikinci sırada 23 milyon 769 bin lira ile enerji sektörü, üçüncü sırada 19 milyon 579 bin lira ile diğer kamu hizmetleri sektörü, dördüncü sırada 17 milyon 589 bin lira ile eğitim sektörünün geldiği açıklandı. Kuruluşlar itibariyle en yüksek harcamayı 42 milyon 400 bin lira ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yaparken, 15 milyon 970 bin lira ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ikinci, 14 milyon 488 bin lira ile İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü üçüncü, 14 milyon 047 bin lira ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği dördüncü sırada yer aldı. Toplam 744 projeden 109 proje bitirilmiş, 281 projenin devam ettiği, 128 proje ihale aşamasında olduğu, 226 projeye ise henüz başlanmadığı açıklandı.

Toplantı daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumlarını yapmasının ardından soru cevap kısmına geçilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.