İki ilçede ByLock operasyonu 23 gözaltı

Muğla’nın Fethiye ve Milas ilçelerinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen iki operasyonda Milas’ta 14, Fethiye’de de 9 kişi olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alındı.Milas ilçesinde FETÖ/PDY yapılanmasının...

İki ilçede ByLock operasyonu 23 gözaltı

Muğla’nın Fethiye ve Milas ilçelerinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen iki operasyonda Milas’ta 14, Fethiye’de de 9 kişi olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Milas ilçesinde FETÖ/PDY yapılanmasının gizli haberleşme uygulaması olan ‘ByLock’u kullandıkları tespit edilen 14 kişi, KOM Milas Grup Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasının gizli haberleşme uygulaması ‘ByLock’ kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik Milas merkez başta olmak üzere birçok mahallesinde sabah saatlerinde çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Yeniköy Termik Santrali’nde görev yapan personeller, öğretmen, esnaf, işçi, şoför, ebe, okul kantini işletmecisi, ev hanımı, daha önce İŞ-KUR da çalışırken ihraç edilenlerin de olduğu 5’i bayan olmak üzere toplamda 14 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Fethiye’de 9 gözaltı

Fethiye’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarına öğrenci, ev hanımı, otel çalışanı ve değişik meslek grupların çalışan 9 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince dün sabah yapılan operasyonda gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.S., H.H.P., M.M., M.T., M.Y., E.A.D., E.K., F.S., ve İ.A., isimli kişilerin örgütün kriptolu haberleşme programı “ByLock” kullandığı iddia edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Fethiye Adliyesine sevk edileceği bildirildi.(İHA)

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.