Hülya Çiçek, kapıları şefkatle açıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’in himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Yalnız Değilsiniz Projesi’ kapsamında Hülya Çiçek’in önderliğindeki heyet çeşitli ziyaretlerde...

Hülya Çiçek, kapıları şefkatle açıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’in himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Yalnız Değilsiniz Projesi’ kapsamında Hülya Çiçek’in önderliğindeki heyet çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyarette Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’e, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan’ın eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın eşi Aysun Çetinkaya, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf temsilcileri eşlik etti.

Ördüğü balık ağları hayatına hayat kattı

Heyet ilk olarak geçimini ağ örerek sağlayan Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde kızı ile birlikte oturan 47 yaşındaki Safinaz Uysal’ı evinde ziyaret etti.

Hülya Çiçek burada yaptığı açıklamada Valilik bünyesinde başlatılan ‘Yalnız Değilsiniz Projesi’ kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunacağını açıkladı.

Geçimini ağ örerek ve devletin yapmış olduğu yardımlarla sağlayan Safinaz Uysal’dan çok etkilendiğini dile getiren Hülya Çiçek, “ Bu proje kapsamında büyüklerimizi, yalnız yaşayan kadın ve erkek vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettirmeyi amaçlıyoruz. Tek başına çalışarak ayakta durman, kızına bakman beni çok etkiledi. Bizim hedef kitlemize önder, rol model olabilecek bir kardeşimizsin.  Biz toplumumuzda senin gibi ne istediğini bilen, çocuğuna sahip olan, dimdik ayakta duran, ekmeğini taştan çıkaran, üretken kadınlarımız olsun istiyoruz.  Eğer siz güçlü olursanız sizin yetiştireceğiniz çocuklarda güçlü olur. Yani toplum olarak güçlü oluruz” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Safinaz Uysal’ın alt katında oturan ve yalnız yaşayan 83 yaşındaki Ayşe Bülbül’ün evine misafir oldu.

Devlet Ayşe teyzeye sahip çıktı

Kiramettin Mahallesi’nde sobalı bir evde oturan ve tek başına yaşayan 87 yaşındaki Ayşe Pınar’ı da ziyaret eden Hülya Çiçek ve beraberindeki heyet tarafından huzurevinde kalmak istemediğini söyleyen Ayşe teyze ikna edildi. Huzurevinin olanaklarını Ayşe teyzeye anlatan ve teyzeyi huzurevinde kalmaya ikna eden Hülya Çiçek, huzurevlerinde hemşire ve diğer görevlilerle yaşlılara iyi bir bakım sağlandığını dile getirdi.

Heyet Ayşe teyzenin ziyaretinden sonra 83 yaşındaki halası Havana Bedir’e kendi evinde bakan Şenay Bedir’in evine konuk oldu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Hülya Çiçek, gerekli yardımların yapılması için çalışma yapılacağının altını çizdi.

Son olarak Karşıyaka Mahallesi’nde oğlu ile oturan 75 yaşındaki Gülperi Uysal’ı ziyaret eden Hülya Çiçek, vatandaşın taleplerini dinleyerek devletin her zaman yanında olduğunu belirtti.

Ziyaretten sonra yaptığı açıklamada devletin kimsesiz, çaresiz, yaşlı, engelli, kadın ve çocuk hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese sahip çıktığını vurgulayan Hülya Çiçek, “Vatandaşlarımız kendilerini yalnız hissetmesin, devletimizin onların elini her daim tuttuğunu görsün diye ‘Yalnız Değilsiniz Projesini’ geliştirdik. Amacımız yalnız yaşayan yaşlılarımız, kadınlarımız ve erkeklerimizi ziyaret ederek toplumda yalnız olmadıklarını hissettirmek. Dileriz başlattığımız bu proje bütün vatandaşlarımıza iyi bir örnek olur. Mahallesinde yaşayan çaresiz insanlara sadece devletimiz değil vatandaşlarda sahip çıkar” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.