Hortum seraları yıktı geçti

Seydikemer ilçesinde çıkan hortum, Kumluova Mahallesindeki cam ve plastik seralara zarar verdi.Gece saatlerinde çıkan ve birkaç dakika sürdüğü belirtilen hortum, Kumlova Mahallesi'ndeki 3 plastik serayı yıktı, çok sayıda cam seraya...

Hortum seraları yıktı geçti

Seydikemer ilçesinde çıkan hortum, Kumluova Mahallesindeki cam ve plastik seralara zarar verdi.

Gece saatlerinde çıkan ve birkaç dakika sürdüğü belirtilen hortum, Kumlova Mahallesi'ndeki 3 plastik serayı yıktı, çok sayıda cam seraya da zarar verdi. Ağırlıklı olarak domatesin yer aldığı seralardaki ürünlerin büyük bölümü zarar görürken, seracılar yetkililerden yardım istedi.

Kumluova Muhtarı Hilmi Deniz, yaptığı açıklamada; gece saatlerinde çıkan hortumun mahallerindeki seralara zarar verdiğini söyledi. Yıkılan seradaki ürünlerin kullanılmaz halde olduğunu kaydeden Deniz, “Ürün olduğu gibi yerle bir olmuş. Serada kullanılamaz halde yeniden yapılması gerekli. Bu insanlar domatesten elde edeceği gelire göre borçlanarak ilaç ve gübre alıyor. Devletimizden yardım bekliyoruz” dedi.

Serası zarar gören Yusuf Korhan ise, 3.5 dönüm serasının hortum nedeniyle yıkıldığını ve domateslerinin zarar gördüğünü dile getirdi. Durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdiklerini, yetkililerin de borçlarını ertelemekten başka bir şey yapamayacaklarını söylediğini ifade eden Korhan, “Yaklaşık 30 bin lira zararım var. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Kudret Kanber de, 3.5 dönüm serasının hortum nedeniyle 1.5 dönümünün zarar gördüğünü vurguladı. Seradan bir kez hasat yaptığını aktaran Kanber, yetkililerin yardımını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.