Hollandalı stajyerler belgelerini aldı

Hollanda’da Veterinerlik eğitimi alan üniversite öğrencilerinin Armutalan Belediyesi Kedi Barınağında gördükleri 2 haftalık staj sonrası staj belgeleri Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü tarafından verildi. Armutalan...

Hollandalı stajyerler belgelerini aldı

Hollanda’da Veterinerlik eğitimi alan üniversite öğrencilerinin Armutalan Belediyesi Kedi Barınağında gördükleri 2 haftalık staj sonrası staj belgeleri Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü tarafından verildi. 

Armutalan Belediyesi’nde gerçekleşen belge törende Barınak Gönüllüsü İskoçyalı Jeannie Thirkill, Hollanda’da veterinerlik eğitimi veren Helicon Velp Üniversitesinde okuyan stajyerler Mırthe Adelaar ve Lısanne Santıng ile yine aynı okuldan barınaktaki hayvanlara 2 hafta boyunca bakım yapmak için gelen Mirijam Postma ve Renske Roosma hazır  bulundu.

Törende konuşan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, rehabilitasyon merkezinde böyle bir stajın gerçekleşmesinden memnun olduğunu belirterek, “Bu yerimiz vatandaşlar tarafından bize bağışlandı. Toplam 6 dönümlük bir alan. Yaklaşık olarak 250-300 kadar kedi burada barınıyor. Buranın tüm bakımını Jeannia Hanım yürütmekte. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 ay önce Hollanda’dan gelen 2 öğrenci burada staj gördü. Şu anda da bu 2 öğrenciye belgelerini veriyoruz. Bu onlar için iyi bir deneyim oldu. Bu zamana kadar yaklaşık olarak 120 stajyer yabancı öğrenci bu rehabilitasyon merkezinde eğitim gördü.Bölgemizde vatandaşlarımız hayvanları alıyor ve bir müddet sonra sokağa bırakıyorlar. Bu durum hayvanlar için çok kötü” dedi.

Armutalan Kedi Rehabilitasyon Merkezi Gönüllüsü Jeannie Thirkill verdiği bilgide, belediye olarak sürekli kısırlaştırma kampanyası yaptıklarını söyleyerek, “Bizim vatandaşlardan isteğimiz; bakabileceklerse, onlarla ilgilenebileceklerse hayvan almaları gerekiyor. Yoksa hayvana bir müddet bakıp sokağa atıyorlar. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekli” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.