Hizmete girdi hayat kurtardı

Muğla Merkez Karamehmet Mahallesi’nde yaşayan ve bir haftadır evinden dışarı çıkamadığı öğrenilen kalp hastası 64 yaşındaki Salih Kıvrak, evinde aniden rahatsızlandı. Nefes darlığı çeken hastanın yakınları hemen 112...

Hizmete girdi hayat kurtardı

Muğla Merkez Karamehmet Mahallesi’nde yaşayan ve bir haftadır evinden dışarı çıkamadığı öğrenilen kalp hastası 64 yaşındaki Salih Kıvrak, evinde aniden rahatsızlandı. Nefes darlığı çeken hastanın yakınları hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Saat 15.19’da yola çıkan ekipler, kısa sürede hastaya ulaştılar. Salih Kıvrak’ın obez hasta olduğu tespit edildi. Hastanın normal ambulansa alınamayacağı anlaşılınca sağlık ekipleri olay yerinde kalarak hastaya müdahale ederken, şoför acil çağrı merkezine dönerek Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla’ya 3 gün önce tahsis edilen ‘obez ambulansı’ ile olay yerine geri geldi. Asansörlü sedye yardımıyla hasta obez ambulansına alınarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Zamanında hızlı müdahale

Acil serviste 1.75 boyunda, 153 kilo ağırlığında olduğu belirlenen Salih Kıvrak’ın kalp yetmezliği ve nefes darlığı çektiği tespit edildi. Obez ambulansı sayesinde hastaya tam zamanında müdahale edilerek kurtarıldığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla’da aktif 63 ambulansın bulunduğunu ve 3 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla’ya tahsis edilen ‘obez ambulansı’nın hizmete girdiğini söyledi.

Tahsil edilen ‘obez ambulansı’ ile ilk hastanın taşındığını belirten Tekin, “Obez ambulansı 300 kiloya kadar sedye taşıma kapasitesine sahip. Aynı zamanda tam donanımlı yoğun bakım şartlarını da barındıran çok özellikli bir ambulans. Sedyesi özel yapım olan obez ambulansıyla obez hastalar artık kolaylıkla taşınabilecek. Sedye asansör vasıtasıyla sıfıra kadar inip hastayı alıp tekrar yukarı kaldırabiliyor. Fiziksel olarak hastamızı kaldırıp indirme problemi yaşamıyoruz. Ayrıca 2 adet 4 sedyeli ambulansımız da bölgemizde hizmet veriyor” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.