Herşey Dahil’e şoför tepkisi

Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım, otellerde uygulanan "her şey dahil" sisteminin şoför esnafını da olumsuz etkilediğini belirtti.Başkan Tarım, her sezonun bir önceki sezondan kötü olduğunu belirterek,...

Herşey Dahil’e şoför tepkisi

Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım, otellerde uygulanan "her şey dahil" sisteminin şoför esnafını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Başkan Tarım, her sezonun bir önceki sezondan kötü olduğunu belirterek, “Turistler sabah akşam havuz başında kalarak otelden çıkmıyor. Merkezdeki eğlence mekânlarına bile servisler götürüyor ve şoför esnafımız para kazanamıyor. Taksi ve minibüs esnafımız sıkıntı içerisindeler. Aynı zamanda çarşının durumu da ortadadır. Turizm demek bacasız fabrika demektir. Turist varsa para vardır turist yoksa para yoktur. Turistlerin kıymetini bilmek gerekiyor ve onlara iyi davranmalıyız” diye konuştu.

İbrahim Tarım şoför esnafını turistlere iyi davranmaları konusunda uyarırken turistlerin de taksicilere saldırmalarına tepki gösterdi. Tarım, “Bazı turistler buraya geldikleri zaman ‘her şey dahil’ olduğu için gece gündüz içip şoför esnafımıza saldırabiliyorlar. Sezon başında olmamıza rağmen altıncı vaka oldu. Kimi şoför esnafımızın çenesini dişini kırdılar. Başka bir arkadaşımızın kafasını kırdılar. Bazen istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Umarım bu olayla son olur ve bir daha tekrarlanmaz” dedi.

Tarım, “Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız geçen gün bir açıklama yaptı. Açıklamasında "her şey dahil" yapmadan para kazanabildiğini açıkladı. Demek ki bu sistem olmadan da para kazanılabiliyor. Turist sabah akşam havuz başında kalarak otelden çıkmıyor. Ancak her şey dahil olmayıp turist sokağa çıkarsa esnafın her kesimi para kazanır. "Her şey dahil"i Marmaris’te biraz frenlememiz gerekiyor.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.