“Hekimlik, yaşatmayı amaçlayan kutsal bir meslektir”

İl Sağlık müdürü Dr. Cihan Tekin, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, hekimlik mesleğinin insanı yaşatmayı hedefleyen kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.“14 Mart Tıp Bayramı, olağanüstü şartlarda, insanüstü...

“Hekimlik, yaşatmayı amaçlayan kutsal bir meslektir”

İl Sağlık müdürü Dr. Cihan Tekin, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, hekimlik mesleğinin insanı yaşatmayı hedefleyen kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

“14 Mart Tıp Bayramı, olağanüstü şartlarda, insanüstü gayretlerle, bulunduğu her yerde; din, dil, ırk, renk ve düşünce farkı gözetmeksizin, sağlık hizmeti sunanların bayramıdır.” Diyen Tekin; Ülkemizde modern anlamda ilk Tıp Fakültesi 14 Mart 1827’de kurulmuştur. İlk Tıp Bayramını, 14 Mart 1919’da, işgal altındaki İstanbul’da, işgale tepki olarak kutladık. Bu sebeplerdir ki, bu bayram bağımsızlık ruhunun sembolleştiği bir bayramdır. Yine bu bayram; Sarıkamış’ta donarak ölen 165 Türk hekiminin, Vatanı tehlikede görüp Çanakkale’de cepheye koşan tıp öğrencilerinin bayramıdır.

İlimizde sağlık alanında yapılan yatırımlar ve değerli çalışma arkadaşlarımız, sağlık hizmetini insanımıza nitelikli, erişilebilir ve layıkıyla sunmamızı sağlamıştır. Ancak bu, bulunduğumuz noktadan memnuniyet duyduğumuz anlamına gelmemektedir. Halkımızın sağlığı ve esenliği için hedefimiz, daima daha iyisi ve en iyisidir. İlimizde sağlık hizmetinin niteliğini yükseltmek için yürüttüğümüz tüm çalışmaların kilit taşı değerli meslektaşlarımızdır.

Hekimlik; çileli bir hayatı tercih etmenin insan sağlığı için hizmeti, karşılık beklemeksizin, yapabilmenin adıdır. Tıp mesleği, insanı yaşatmayı ve daha nitelikli bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edinmiş kutsal ve aynı zamanda büyük özveri gerektiren bir meslektir. İnsanımızın en kırılgan, kendini en çaresiz hissettiği anında muhatap olduğu hekimlerimiz şefkat ve dikkatle görevlerini yerine getirmekte ve şifa dağıtan kimlikleri ile toplumda daima saygın bir konumu temsil etmektedir. “dedi.

Hekimlerin aynı amaç ve özveri ile mesleklerini sürdüreceklerini ifade eden Tekin, şunları ekledi: “Bugün, en güç koşullarda bile deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan, mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış hekim arkadaşlarımızla övünmekte, onların özverili çalışmaları ile bu güne ve geleceğe güvenle bakmaktayız. Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız inançla ve meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Ülkemizde ve ilimizde sağlıklı toplum ve güçlü bir geleceği birlikte kurmak için başta ilimizde birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm Tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım. İyi ki varsınız.İyi ki bu yolda birlikte yürüyoruz.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.