Hayvansal ürün işletmecileri bilgilendirildi

Muğla ve ilçelerinde faaliyet gösteren hayvansal ürün üreten ve işleyen işletme sahipleri ve yetkilileri düzenlenen bir toplantı ile yasal düzenlemeler ve Onay Belgesi konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirildiler.Muğla Tarım...

Hayvansal ürün işletmecileri bilgilendirildi

Muğla ve ilçelerinde faaliyet gösteren hayvansal ürün üreten ve işleyen işletme sahipleri ve yetkilileri düzenlenen bir toplantı ile yasal düzenlemeler ve Onay Belgesi konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirildiler.

Muğla Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müdürlük konferans salonunda düzenlenen toplantıya Muğla Tarım ve Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve hayvansal ürün üreten ve işleyen işletmelerin sahipleri ve yetkilileri katıldı.

5996 sayılı Gıda Kanunu çerçevesinde hayvansal ürün üreten işletmelerin Onay Belgesi almak zorunda olduğu belirtilirken, daha önce 5179 sayılı kanuna bağlı olarak üretim izni alan işletmelerin 31 Aralık 2012 tarihine kadar Onay Belgesi almak zorunda oldukları bildirildi. Bu belgeyi almayan ve işlemlerini tamamlamayan işletmelerin ise üretimlerinin durdurulacağı açıklandı.

Buna göre il ve ilçelerde faaliyet gösteren süt ürünleri tesisleri, mezbahalar, su ürünleri işletmeleri, et ürünleri işletmeleri ve yumurta üreticileri belirtilen yasa doğrultusunda işlemlerini tamamlamak ve Onay Belgelerini almak zorundalar.

Bilgilendirme toplantısında ayrıca HACCP (Hazart Analiziz Critical Control Points) sisteminin uygulanmasının zorunluluğu olduğu belirtilirken, bu sistemdeki amacın işletmedeki üretim akışında meydana gelebilecek tehlikeye karşı kritik kontrol noktalarının belirlenmesinin sağlanması ve işletmelerin daha hijyenik ve sağlıklı ürünler üretmesinin amaçlandığı bildirildi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.