Hayvan Pazarında pazarlıklar kızıştı

Haber MerkeziKurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketli günler yaşanıyor. Muğla’ya bağlı Bayır Beldesi’nde bulunan ve Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olarak anılan Bayır Hayvan Pazarı'nda...

Hayvan Pazarında pazarlıklar kızıştı

Haber Merkezi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketli günler yaşanıyor. Muğla’ya bağlı Bayır Beldesi’nde bulunan ve Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olarak anılan Bayır Hayvan Pazarı'nda da hayvan satıcıları ve alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 500 ile 1500 lira arasında alıcı bulurken, büyük baş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 13 bin lira arasında alıcı buluyor. Pazarda satılılar ile kurbanlık almaya gelen vatandaşlar arasında çok sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Bayır Hayvan Pazarı'na Erzurum, Kars ve ülkenin her yerinden kurbanlık hayvan geldiği öğrenildi.

Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı’nın Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı olduğunu belirten Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; “Beldemizde bulunan hayvan pazarında belediye görevlileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri, Vergi Dairesi Görevlileri görev yapmaktadır. Pazarımıza sağlık raporsuz ve kulak küpesiz hayvan alınmamaktadır. Ayrıca pazara giren tüm araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilmektedir” dedi.

Bayır Hayvan Pazarı’nda ve civar köylerde güvenlik güçleri satıcı ve hayvan sahiplerini hayvan hırsızları ve sahte paraya karşı uyarıyor.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.