HAYVAN KATİLLERİNE TEPKİ

Eskişehir’de bir kedinin vahşice öldürülmesine tepki gösteren Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (MUDHAYKO) üyeleri, hayvan öldürmenin Kabahatlar Kanunu yerine Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını istedi.Muğlalı...

HAYVAN KATİLLERİNE TEPKİ

Eskişehir’de bir kedinin vahşice öldürülmesine tepki gösteren Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (MUDHAYKO) üyeleri, hayvan öldürmenin Kabahatlar Kanunu yerine Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını istedi.

Muğlalı hayvan severler Eskişehir’deki kedi katliamını kınamak için Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya geldiler. Vahşet kurbanı Toros’a yapılan işkenceden duydukları üzüntüyü dile getiren hayvanseverler hayvanlara yönelik şiddet ve işkencenin kabahatler kanunundan çıkarılarak Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için TBMM’ye göreve çağırdı.

Hayvanlara uygulanan şiddetin bir adım sonrasının insanlara şiddet olduğunun altını çizen Muğlalı hayvan severler vatandaşlardan büyük destek görürken, Muğla Belediyesi hayvan barınağında önemli hizmetlerde bulunan, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hacı Koç da destek hayvan severlere verdi.

MUDHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Saraç yaptığı açıklamada, “Eskişehir'de bir cani, evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani, hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya da aldırmıştır. Bu cani katil hiç bir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bu gün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak "Kedi katili serbest, niçin?" diye sormak için bir araya geldik. Evet, bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence ve vahşet maalesef, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve "kabahat" olarak görülmüştür. Dolayısı ile hakim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında TBMM’den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapis ile cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu "Kabahatler" kapsamından çıkıp, "Türk Ceza Kanunu" kapsamına alınsın. Bu kediyi vahşice öldüren bu sapık katil, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır.

TBMM’ye çağrı

Adalet, mazlumun hakkını koruduğu sürece adalettir. Biz hayvan dostları, katiller serbest kalmamalı diyoruz. Biz, hayvanlarımız için de yaşam hakkı istiyoruz. Biz hayvanlarımız için de adalet istiyoruz. Biz TBMM’ye sesleniyoruz. Katillere geçit vermeyin diyoruz. Bu gün bir hayvanı öldüren kişinin, yarın bir insanı da öldüreceğini unutmayın diyoruz. Bir canlıyı işkence yaparak öldüren katilleri aramızda serbestçe dolaşırken görmek istemiyoruz. Biz Türkiye'deki hayvan hakları savunucuları, hayvanlara vahşet ve işkence uygulayanların "Kabahatler kanunu" çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız. Hayvana karşı vahşetin TCK’ya alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Sınırsızlık meydanında toplanan hayvan severler, sokak hayvanı diye bir canlı türünün olmadığını, Petshop’lardan alınan ve bakılamadığı için sokaklara terk edilen hayvanların olduğunu, insanların hayvanları satın almak yerine, barınaklardan sahiplenmelerini istedi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.