Hastanede çocuklar için kütüphane

Fethiye Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları servisinde hasta çocukların faydalanabilmesi amacıyla “Koridor Kütüphanesi” açıldı.“Hayata Renk Veren Derneğinin” “Çocuklar İyi Olsun Diye Projesi” kapsamında açılışı...

Hastanede çocuklar için kütüphane

Fethiye Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları servisinde hasta çocukların faydalanabilmesi amacıyla “Koridor Kütüphanesi” açıldı.

“Hayata Renk Veren Derneğinin” “Çocuklar İyi Olsun Diye Projesi” kapsamında açılışı gerçekleşen Koridor Kütüphanesine toplam bin adet kitap; Ayla Ersözlü ve oğlu Uğur Ersözlü’nün girişimleriyle bağışlandı. Açılış etkinliğinde; Fethiye’nin ressamları tarafından çocuk servisinde yatan çocuklarla birlikte boyama etkinliği düzenlendi. Boyalara ellerini batıran çocuklar duvarları el izleriyle süsledi. FETAV Müdürü Dilek Dinçer tarafından verilen boyalarla ressamlar Mine Sarmış Çaylak, Şehri Vural, Catherina Mouraux ve Niliüfer Kurtuluş eşliğinde çocuklar duvarları boyadı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Hasan Kaya’ya kitapları teslim eden Ayla Ersözlü “Hayata Renk Ver Derneğinin “Çocuklar İyi Olsun Diye Projesi” kapsamında; Fethiye Devlet Hastanemize 'Koridor Kütüphanesi' oluşturulmak üzere oğlum Uğur Ersözlü tarafından 1000 adet kitap bağışlanmıştır. Bu kitapları Çocuk Servisinde oluşturduğumuz Duvar Kütüphanesinde çocukların okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla düzenlemiş bulunmaktayız. Kitaplar çocuklarımızı mutlu eden ve moral veren çeşitli öykü ve hikâye kitaplarından oluşmaktadır. Resimli hikâye kitapları da olmak üzere her yaş grubuna hitap edecek şekilde kitap; duvar kütüphanesinde hizmete açmış bulunmaktayız. Aynı zamanda ilgi çekmesi amacıyla duvar kütüphanesinin bulunduğu alan ressamlarımız tarafından renklendirilmekte ve süslenmektedir diyerek Fetav müdürü Dilek Dinçer tarafından verilen boyalarla ressamlarımız; Mine Sarmış Çaylak, Şehri Vural, Catherina Mouraux ve Niliüfer Kurtuluş eşliğinde çocuklarımızla birlikte yapmış oldukları resimler için herkese teşekkür ediyorum. Yine bu organizasyonda bize kapılarını açan Fethiye Devlet Hastanesi başhekimi Uzman Dr. Hasan Kaya ile hastane yönetimine ve çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hasan Kaya da, “Fethiyeli olan fakat Fethiye dışında yaşayan Uğur Ersözlü kardeşimiz bir sivil toplum kuruluşu olan 'Hayata Renk Ver Derneğinin' yapmış olduğu projeyi bizim hastanemizde de gerçekleştirdi. Kendisi şu an burada yok annesi var. Sağ olsunlar, çok teşekkür ediyoruz. Bize bin adet kitap bağışladı. Bu kitaplar; Çocuk servisinde tedavi gören çocuklarımızın morallerini arttıracak şekilde hikaye ve öykülerden oluşan kitaplardır. Burada çocuklarımızın mutlu olması için ressamlarımızda duvar kütüphanesinin bulunduğu alana çeşitli resimler ve figürler yaptılar. Hep birlikte bir boyama kapmayası düzenledik. Amacımız hastanemizde tedavi gören çocuklarımıza sevimli bir ortam sunmaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.