Hasta naklinde fotoğraf çekimine soruşturma

Bodrum ilçesinden İzmir’e bir hastanın nakli sırasında sağlık personelinin fotoğraf çekimiyle ilgili Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, soruşturma başlattıklarını belirtti.Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde tedavi edilen...

Hasta naklinde fotoğraf çekimine soruşturma

Bodrum ilçesinden İzmir’e bir hastanın nakli sırasında sağlık personelinin fotoğraf çekimiyle ilgili Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, soruşturma başlattıklarını belirtti.

Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde tedavi edilen ve damarlarında yaşanan tıkanıklık nedeniyle İzmir’e sevki uygun görülen Vedat Kurustaş (70), ambulans helikopterle İzmir’e gönderildi. Hastanın sevki sırasında, 3 hastane personelinin helikopterin fotoğrafını ve görüntüsünü çekmesi dikkat çekti. Personel, helikopter kalkana kadar çekime devam etti. Bodrumlular, yerel bir internet sitesinde çıkan haberin ardından İlçe Sağlık Müdürlüğünü telefon yağmuruna tuttu.

Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, konuyla ilgili soruşturma açılacağını belirterek, “Bu görüntüler hiçbir şekil kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruşturma başlattık. Sağlık personeli mesleğinin gerektiği şekilde hareket etmek zorundadır. Ne amaçla olursa olsun bu durum hoş bir olay değil. Eğer bir hasta helikopter ile sevki yapılıyorsa durumu acil olmaktadır, çok hızlı bir şekilde sevki yapılmalıdır. Bu ne olursa olsun kabul edilemez. Bu konu ile ilgili soruşturma açtım. Bunları yapan kişiler, devlet memuru olsalardı kınama, uyarma ve maaştan kesinti cezaları verilebilirdi” dedi.

Bodrum Acıbadem Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aydın Boysan ise fotoğrafları çekerken hasta yakınlarında izin alındığını belirterek, “Biz fotoğrafları arşivimize koymak için çektirdik. Bunda anormal bir durum yok. Bilgimiz dahilinde olan bir şey” diye konuştu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.