Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Seydikemer ilçesinde bin 220 dekarlık alandaki seralarda etkili olan dolu yağışı sonrası bölgede başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.Seydikemer ilçesi, Karadere Mahallesinde 28 Nisan’da gece saat 01.15’te meydana...

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Seydikemer ilçesinde bin 220 dekarlık alandaki seralarda etkili olan dolu yağışı sonrası bölgede başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Seydikemer ilçesi, Karadere Mahallesinde 28 Nisan’da gece saat 01.15’te meydana gelen dolu yağışı sonucunda sera alanlarında büyük zarar oluşmuştu. Yaklaşık 15 dakika süren ve yer yer yumurta büyüklüğünde yağan dolu neticesinde, 860 da’lık plastik sera ve 360 da’lık cam sera olmak üzere toplam Bin 220 dekarlık alanda zarar olduğu tespit edildi. Zararın, plastik seralarda örtü malzemesi, cam seralarda ise sera örtü malzemesi ve cam kesmesi sonucu üründe zarar oluştuğu tespit edildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ile İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yeşilkaya, zarar gören sera üreticileri ile Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli personelden bilgi aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, yaptığı açıklamada, dolu yağışlarında sera alanları zarar gören üreticilerin zararlarının Bakanlığa bildirimlerinin yapılacağını belirterek, Tarım Sigortaları Kanunu ve Tabi Afetlerden Zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar hakkındaki kanun hükümleri çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.