Harmandar: Şehirde ne varsa köyde de olacak

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya köy köy gezerek vatandaşların sorunlarını dinlediler.30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı...

Harmandar: Şehirde ne varsa köyde de olacak

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya köy köy gezerek vatandaşların sorunlarını dinlediler.

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala belediye başkan adayları da çalışmalarına hız verdiler. AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Milas Belediye Başkan adayı Rüştü Yiğitkaya, Milas ilçesinin Dibekdere, Bayır, Akçayaka ve Gürceğiz köylerini ziyaret ettiler.

Belediye başkan adaylarının sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar süren seçim çalışmalarına, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı ile kadın ve gençlik kolları da eşlik etti. Köylüler bağırlarına bastıkları AK Partili belediye başkan adayları da vatandaşlarla kucaklaşıp, sıkmadıkları tek bir el bırakmadılar.

Gördükleri ilgi ve alakadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harmandar, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini anlattı. Köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, spor alanları gibi taleplerini not eden Harmandar, köylerin sorunlarını çözecekleri sözünü verdi.

“Köylerin sıkıntılarını biliyoruz”

Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının hemen hemen aynı olduğunu, tüm sorun ve sıkıntıları hazırladıkları seçim beyannamelerinde yer verdiklerini dile getiren Harmandar, "Biz sizlere hizmet etmek ve sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. İnşallah bu görevimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Sizlere söz veriyorum 5 yıl içerisinde öyle büyük hizmetler sunacağız ki, bütün ilçelerimiz görmediği hizmetleri görecektir" dedi.

"Kaynakları heba etmeyeceğiz”

Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşması ile 30 Mart tarihinden itibaren belde ve tüm köylerin Mahalle statüsüne kavuşacağını ve hizmetlerin belediye aracılığı ile götürüleceğini ifade eden Harmandar, ''Bu güne kadar köylerimize il özel idaresi kanalı ile hizmet gidiyordu. Bu günden sonra ise biz size geleceğiz ve hizmet üreteceğiz. Yani Muğla merkezinde ver varsa aynısını köylerimize de olacak'' ifade etti.

Harmandar, “Yolu, kanalizasyon, su imkânı olmazsa insanlar şehir merkezine göçer. Yani insanlar köylerden göçüyorlarsa buralarda şehir merkezinde olan imkân ve şartların olmamasındandır. Dolayısıyla bizim önümüzdeki beş yılda öncelikli yapacağımız çalışmalardan birisi imar planı olmayan yerlerin nitelikli ve hızlı bir şekilde planlarını yapmak. Daha sonra bu köylerimizin ulaşım ağının nitelikli hale getirilmesi gerekiyor. Bir meydan düzenlemesi, bir çeşme, çocuk oyun alanları, toplantı mekânları ve kadınlarında rahatça vakit geçirebilecekleri güzel tesislere kavuşmasını sağlayacağız. Bu bölgelerimizin kamu kaynaklarını heba etmeden temel ihtiyaçlarını gidererek nitelikli bir hale gelmesi için çalışacağız’’ diye konuştu.

“Esnafımız zor şartlar altında”

Harmandar ve partililerin diğer durağı da Milas Sanayisi oldu. Muğla genelinde sanayi esnafının kötü şartlarda çalıştığını ifade eden Harmandar, “Gençlerimiz ve sanayi esnafımız zor şartlar altında çalışıyor. Onlara daha modern sanayi alanları yapmamız gerekir. Gençlerimiz bizim için önemlidir. Onların iyi şartlarda çalışması için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.