HARMANDAR: REHBERİMİZ BİLİM OLACAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ne tekrar seçilen Prof. Dr. Mansur Harmandar, yöne dönemdeki görev anlayışlarının halkla iç içe ve bilimin rehberliğinde olacağını söyledi.30 Mart yerel seçimlerinde Muğla...

HARMANDAR: REHBERİMİZ BİLİM OLACAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ne tekrar seçilen Prof. Dr. Mansur Harmandar, yöne dönemdeki görev anlayışlarının halkla iç içe ve bilimin rehberliğinde olacağını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için rektörlük görevinden istifa eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 15 Mayıs tarihinde yapılan rektörlük seçimleri sorası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tekrar rektör olarak atanmıştı. Atamanın ardından bugün görevine başlayan Harmandar basın mensupları ile bir araya geldi. Rektör Harmandar’ın tekrar göreve başlaması nedeni ile düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları da eşlik etti.

“Siyasete katkı verdiğime inanıyorum”

Görev süresi dolmadan adaylık için ayrılması ile birçok hizmetlerin yarım kaldığını belirten MSK Üniversitesi Rektörü Harmandar, bu hizmetleri kaldığı yerden devam edeceklerini açıkladı. Rektör Harmandar, “Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam talebi nedeniyle bu görevimden istifa etmiştim. Amacımız Muğla’mıza hizmet etmekti. Üniversite olarak Eylül ayında 33 bin öğrenciye ulaştık. Yaklaşık 2 bin civarında akademik ve idari personel ile birlikte toplam 35 bin kişilik bir aileyiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığına ansızın aday olduk. Bunun sonucu belli değildi. Ucu açık ve her türlü risk vardı. Sonucun ne olacağını düşünmeden inanarak bu işe girdik. Üç aylık iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Sonuçta bir kazanan olacaktı, o da mevcut başkanımız Osman Gürün Beyefendi kazandı. Kendisini o zaman da tebrik ettim, sizin aracılığınız ile tekrar tebrik ediyorum. Siyasetin daha kaliteli olması için katkı vermeye çalıştım. Üniversiteye tekrar döner miyim, dönmez miyim, bunları hiçbir zaman konuşmadım” dedi.

“Markalaşma adımları atacağız”

Önümüzdeki süreçte Üniversite ve Muğla’nın kalkınması için çalışacaklarını belirten Harmandar, “ Dört yıllık sürecim yarım kalmıştı. Tamamlanmayan çok sayıda hizmet vardı. Üniversitemizi Türkiye’de ve dünyada öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu konuda üniversitemize ve öğretim üyelerimiz ile Muğla’mıza güveniyorum. Bundan sonra edinmiş olduğum tecrübeyi de dikkate alarak Üniversitemizi daha güzel günlere, Muğla’mız ile daha iyi bütünleşmeyi sağlamak için çalışacağız. Bütün bu çalışmalarımızda bizim rehberimiz bilim olacaktır. Bilimin rehberliğinde Muğla’mızı Türkiye’de ve dünyada markalaşma yolunda adımlar atacağız. Muğla’mızı da halka hizmet noktasında Üniversitemizin bilimsel gücünü daha yararlı hale getirerek Muğla’mızı daha iyi tanınan ve marka şehir olması için çalışacağız. 15 Mayıs tarihinde rektörlük seçimleri oldu. Çok kısa bir süreç içinde atamamız yapıldı. Bu süreçte YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bize bu görevi tekrar layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Seçim deneyim kazandırdı”

Üç aylık seçim sürecinin kendisine deneyim kazandırdığını belirten Harmandar, halk ile iç içe bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini belirtti. Rektör Harmandar, “Üniversite mensupları olarak bizler daha çok kitapları okuruz, yazar, çizeriz, teorik düşünürüz. Ama mutfakta ve halkın içine inme konusunda tecrübemiz yoktu. Bunu da iyice öğrenmiş oldum. Halk ile bir olmak, halka kendinizi anlatmak ve bu konuda tecrübe kazanmak ayrı bir şey. Üç aylık Belediye Başkanlığı seçimi süreci bana pek çok deneyim kazandırdı. Bunun farkında olan birisi olarak halka daha yakın olmayı ve halk ile daha çok iç içe olmayı ve halka hizmetin ne anlama geldiğini daha iyi anlamış oldum. Seçim süreci benim için büyük bir tecrübe oldu. Seçim sürecinde bana en büyük desteği Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bundan sonra artık daha değişik bir Üniversite yönetimi ve hizmet anlayışı olacak. Seçim sürecinde bir proje kitapçığımız vardı. Eğer seçilseydik, bu projelerimiz ile Muğla’yı çok daha üst tabakalara çıkaracaktık. Projelerimiz arasında özellikle Yeşil Kampus, yeşil enerji konusunda üniversitemizin öncülük yapması inancındayım. Üniversitemiz bütün ihtiyacını yeşil enerjiden sağlamak zorunda. Üniversitemizi diğer kamu kurumları arasında örnek kurum haline getirmek için projemizdir. Üniversitemizi direk ilgilendirmeyen projelerimizi de Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile planlamayı ve başarmayı düşüneceğiz. Akyaka Su Sporları Merkezi projemiz hala devam ediyor. Bu konuda yerel yönetimler ile işbirliği yapmaya hazırız“ dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.