Harmandar, Marmaris köylerini gezdi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını Orhaniye, Turgut, Bayır ve Selimiye köyleri ile Bozburun beldesine taşıdı.Ziyaretler sırasında konuşan ve...

Harmandar, Marmaris köylerini gezdi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını Orhaniye, Turgut, Bayır ve Selimiye köyleri ile Bozburun beldesine taşıdı.

Ziyaretler sırasında konuşan ve Büyükşehir yasasını, köylere ve köylülere yeni imkan ve avantajlar sağlayacağını kaydeden Profesör Harmandar, şunları söyledi.

“Büyükşehir Yasası, şehre verilen hizmetlerin köylere, köylülere ulaşmasını sağlayacak bir yasadır. Yasanın aleyhinde söylemler olabiliyor, bunlara inanmayın. Söz konusu Yasa, köylerin ve beldelerin lehine işleyecek bir yasadır. ‘Neler var bu yasanın içinde?’ derseniz, öncelikle, köyleri ilçelere, şehre taşıyan yolların Büyükşehir tarafından yapılmasını sağlayacak. Özellikle anayollarımız şehirlerarası yollarımızın standardında olacak. Köydeki kazanılmış haklarınız aynen devam edecek. Daha önceki tüm hak ve avantajlarınız, her türlü imkanlarınız, yine köylülerin lehine devam edecek. Yeni yasaya göre, 5 yıl emlak vergisinden muaf tutulacaksınız. Bunun yanı sıra ayrıca, büyükşehirlerin gelirleri artıyor. Türkiye’deki gelirlerin yüzde 5’i büyükşehirlere ayrılıyordu, şimdi bu oran yüzde 6’ya çıktı. İl genelinde toplanan gelirin yüzde 2’5’u ilçelere veriliyordu, şimdi yüzde 4,5’a çıktı. Muğla genelindeki belediyelerimizin gelirleri yüzde 100 artıyor. Yani iki katına çıkıyor. Dolayısıyla hizmet etme imkanımız da artıyor.  Artık, köylü-şehirliye farklı hizmet gitmeyecek, aynı hizmet verilecek, aynı imkanlar sunulacak. Yollarımız daha güzel olacak, suyumuz olacak, şimşek çaktığında elektrikler kesilmeyecek. Datça’da 9-10 köy gezdim hep aynı şeyi söylediler, bir şimşek çakmasıyla elektriklerin kesilmesinden yakındılar. Bu yakınmalar da bitecek.”

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.