Halk Sağlığı’ndan örnek çalışma

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar,Programlar ve Kanser Şubesince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Kampüste 20-24 Mayıs 2013 tarihlerinde 10-18 saatleri arasında boy, kilo, tansiyon ölçümleri ,Astım...

Halk Sağlığı’ndan örnek çalışma

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar,Programlar ve Kanser Şubesince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Kampüste 20-24 Mayıs 2013 tarihlerinde 10-18 saatleri arasında boy, kilo, tansiyon ölçümleri ,Astım ve KOAH Hastalıklarının tespiti için Karbonmonoksit testi ve Solunum Fonksiyon Testi yaptı. Ayrıca Bakanlık tarafından hazırlanan broşürlerin dağıtımı yapılıp öğrenciler Obezite ve Hareketli Yaşam, Hipertansiyon,Astım, Tütünsüz Günlere dikkat çekmek için bilgilendirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan’ın da ziyaret ettiği standa ilginin oldukça yoğun olduğu görüldü. Halkın sağlığı adına Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin her noktasında biz varız ,halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz şeklinde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan daha sonra ölçümlerini yaptırdı. Sağlık personeli tarafından standı ziyaret edenlerin boy-kilo ölçümlerine,Tansiyonlarına bakılıp,Beden Kitle İndeksi ölçüm çarkları ile değerlendirip, bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Solunum fonksiyon testi ve korbonmonoksit testi yapıldı.Ölçümler sonucu riskli görülenler Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniğine ,Obez çıkanlar Endokrinoloji polikliniğine ve Diyetisyen’e yönlendirildi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.