Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması yapıldı

Halk Oyunları Federasyonu Muğla İl Temsilciliğince düzenlenen Kulüpler Arası Muğla İl Birinciliği Yarışması, Bodrum Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.Yarışmayı Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan,...

Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması yapıldı

Halk Oyunları Federasyonu Muğla İl Temsilciliğince düzenlenen Kulüpler Arası Muğla İl Birinciliği Yarışması, Bodrum Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmayı Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan ile çok sayıda vatandaş halk oyunları gösterilerini izledi.

Türkiye Halk Oyunları Muğla İl Temsilcisi Cem Kaytan, kültürümüzü yaşatmak için bu tür yarışmaların önemli olduğunu, kültürünü kaybeden toplumların geleceklerini de kaybedeceklerini söyledi. Muğla Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş ise tüm kulüp temsilcilerine teşekkür ederek, Muğla’ya bir Türkiye finalinin yakıştığını sözlerine ekledi.

Dalaman Belediye Spor Kulübü sporcularının gösterisinin ardından yarışmaya geçildi. İlk olarak Minikler Geleneksel dalda yarışan Muğla Folklor Araştırma ve İhtisas Gençlik Spor Kulübü, Yıldızlar Geleneksel dalda yarışan Dalaman Belediyesi Spor Kulübü, Büyükler Geleneksel dal da Fethiye Halk Oyunları Yaşatma Ve Geliştirme Spor Kulübü birinciliği elde etti.

Minikler kategorisi Stilize dalda yarışan Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü 87.66 puanla birinciliği elde ederken, geçen yıl Yıldızlar kategorisi Stilize dalda Türkiye Şampiyonu olan Ortakent Yahşi Gençlik Spor Kulübü il yarışmasında yine en yüksek puanı alarak Türkiye Şampiyonluğunun en güçlü adayı olduğunu belli etti.

Halk oyunlarımızın kültürümüzün bir yansıması olduğunu vurgulayan Vali Çiçek: “Bir olmamız, diri olmamız ve Türkiye’mizin güçlü olması bu gibi değerlerimizi yaşatmamıza bağlıdır. Yarışmaya katılan tüm ekiplere teşekkür ediyorum bu salonu tıklım tıklım dolduran siz değerli seyircilere de teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye girenlere ödülleri Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan tarafından verildi.

İl yarışmasında birinci olan ekipler Burdur’da 30 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde yapılacak Grup Yarışmasında Muğla ilini temsil edecekler. Grup yarışmasında Muğla kulüpleri Afyon, Antalya, Burdur, Denizli ve Isparta illerinin birincileri ile grup birincisi olmak için mücadele edecekler.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.