Hainin bulunduğu yer görüntülendi

Köyceğiz ilçesinde hazırladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu ölen PKK’lı teröristin cesedinin bulunduğu portakal bahçesi ilk kez görüntülendi.Muğla’da aranan 2 teröristten birisi, Köyceğiz'e bağlı...

Hainin bulunduğu yer görüntülendi

Köyceğiz ilçesinde hazırladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu ölen PKK’lı teröristin cesedinin bulunduğu portakal bahçesi ilk kez görüntülendi.

Muğla’da aranan 2 teröristten birisi, Köyceğiz'e bağlı Ulucami Mahallesi Çayiçi mevkisinde bulunan Durmuş C.’ye ait hücre evinin bahçesindeki portakal ağaçlarının arasında ölü olarak bulundu. Bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edilen teröristin hazırladığı EYP’nin elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Teröristin cesedinin duyulan patlama sesinin ardından bölgeye giden Ramazan Cengiz adlı vatandaş tarafından bulunduğu ve Cengiz’in durumu güvenlik güçlerine ihbar ettiği ortaya çıktı.

Patlamanın yaşandığı bahçenin hemen yakınında oturan Hüseyin Yüksel, “Terörist bomba hazırlarken, bombanın elinde patladığı söyleniyor. Benim bahçemde 2 adet kümesim var. Sabah gittiğimde ikisinin de kapısı açıktı. Birileri açmış ama kim olduğunu anlayamadık. Başta önemsememiştik ama olayın bu şekilde olduğu ortaya çıkınca panik yaşadık. Cesedi benim evimin hemen karşısında yerde yüzüstü yatarken bulmuşlar. Ben korkumdan gelip göremedim. Bu olayın ardından bölgede yaşayan herkes büyük korku yaşadı” dedi.

Teröriste ait cesedin bulunduğu tarlanın sahibi Halil Cengiz ise, yaşanılan korku dolu anları şöyle anlattı: “Saat 11.00 sıralarında burada patlama olmuş. Bölgeye gelen küçük kardeşim Ramazan, ağaçların arasında teröristi cansız olarak bulmuş. Bölgemizde terör olaylarının yaşanmasını istemiyoruz.”

Bahçe sahibinin olayla ilgisinin olmadığı anlaşıldı

PKK’lı teröriste ait cesedinin bulunduğu portakal bahçesi sahibinin olayla hiçbir ilgisinin olmadığı anlaşıldı.

Bölgede bombalı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen PKK’lı teröristin ölü olarak bulunduğu portakal bahçesi ve arazinin içerisinde bulunan evin sahibi D.C’nin olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı. D.C’nin mahalle sakinlerinden olduğu, ölen teröristin söz konusu evde hiç kalmadığı ve sadece EYP’yi hazırlamak için portakal bahçesine girdiği bildirildi. (İHA)

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.