Yangın söndürme helikopteri Yatağan’da konuşlandı
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak yangın söndürme helikopteri, Yatağan’da konuşlandı.Mustafa AKTAŞOrman yangınları açısından birinci derece hassas bölgede bulunan Muğla’da...
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak yangın söndürme helikopteri, Yatağan’da konuşlandı.
Mustafa AKTAŞ
Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölgede bulunan Muğla’da havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski de arttı. Bu anlamda Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede hava gücünü oluşturan helikopterleri bölgeye gelerek göreve başladı. Yangın söndürme helikopterinden biri de, Yatağan’da konuşlu olarak görev yapacak.
Yatağan Orman Kavşak Sahasında konuşlanan Rus yapımı Kamov Ka-32 tipi 2 pilot, 1 gözlemci pilot, 1 teknisyen ve OGM adına görev yapacak 1 personel olmak üzere 5 kişiden oluşuyor.
Yatağan Orman İşletme Müdürü Mustafa Oral, havaların ısınmasıyla bölgede orman yangını riskinin arttığını dikkat çekerek, “Genel Müdürlüğümüzce yapılan anlaşma kapsamında orman yangınlarıyla mücadelede hava gücümüzü oluşturan helikopterlerden birisi bölgemize gelerek göreve başladı. 3,5 ton su atma kapasitesine sahip yüksek manevra gücüne sahip helikopterle, bölgemizdeki yangınlara en kısa süre içerisinde müdahale edeceğiz” dedi.
Toksöz, helikopteri karşıladı
Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, beraberinde yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna ile ilçeye gelen helikopteri karşıladı.
Helikopter hakkında Orman İşletme Müdürü Oral ve yetkililerden bilgi alan Toksöz, “İlçemizde zaman zaman büyük yangınlar meydana gelebiliyor ve bu yangınların söndürülmesinde yangın söndürme helikopterleri büyük önem arz ediyor. Yapılan girişimler sonucunda ilçemizde yangın söndürme helikopterinin konuşlanması sağlanmıştır. Yatağan’a hayırlı olmasını diliyor, kazasız, belasız ve yangınsız bir sezon diliyorum” diye konuştu.
Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.