MENTEŞE’NİN YOLLARI GİRİŞİ VAR ÇIKIŞI YOK

Son beş yıl ve öncesinden bu yana Menteşe’de yol ve kaldırım tadilatları bitmek bilmiyor. Yapılan yeni yollar ve kaldırımlar farklı gerekçelerle tekrar tekrar kazılarak yeniden yapılıyor. İnsanın aklına gelmiyor değil acaba...

MENTEŞE’NİN YOLLARI GİRİŞİ VAR ÇIKIŞI YOK

Son beş yıl ve öncesinden bu yana Menteşe’de yol ve kaldırım tadilatları bitmek bilmiyor. Yapılan yeni yollar ve kaldırımlar farklı gerekçelerle tekrar tekrar kazılarak yeniden yapılıyor. İnsanın aklına gelmiyor değil acaba bu çalışmalar organize olunmuyor mu?

Demem o ki yolla ilgili bir çalışma alt yapı, telefon, internet, su gideri, doğalgaz, vb. Çalışmalarda bir organizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum, çünkü her gelen firma kendi işi için tekrar tekrar yolları kazarak, fare yuvası kıvamına dönüştürüyor, aynı zamanda kazılan kaldırımın parke taşları baştan savma döşenerek engebeli bir kaldırım ile karşı karşıya kalıyoruz.

Menteşe  halkımızın ve esnafımızın bu konuda çok fazla sıkıntı içindeler, zaten mevcut olan yolları hesapsızca ters yön yapıldı. İzmir yönünden Muğla’mızdan geçen misafirler Menteşe’mizi ziyaret etmek isteyen insanlar, bir türlü şehrin merkez odak noktasına bulamıyor kendim birebir şahit olduğum kadarıyla İzmir yönünden gelen vatandaşlar, kendini bir anda Muslihittin mahallesi içinde bularak yolunu kayıp ediyor, şehrin merkez noktasını sorarak öğreniyorlar çünkü yollar gerçekten ters, yıl 2020 artık teknoloji en üst seviyede.

Yol teknolojilerinde en üst sınırlarına ulaşıldı ekipmanlar, makinalar, düzenekler yol yapmaya çok elverişli, elimizdeki bu imkanlarla çok daha düzgün yollar ve kaldırımlar yapılabilir. Hasan Ercan Caddesindeki yol çilesi bir türlü bitmiyor kazılıp defalarca yol yapmak mantıklı gelmiyor, esnaf zaten şu günler zor durumda, birde buna yol çalışması eklenince artık vatandaşlarımızı pes ettirmeyi başardı tebrik ederim!!! Bazı yerlerde yaya geçidi yok olsa da yayalarımız için güvenli değil.

Örnek verecek olursam Atatürk Caddesi tam olarak Carfeursa’nın önüne düşen yerde yayalar için  en azından sadece üst geçit yapılsa oradaki yaya kazalarının önüne geçilmiş olur. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde yaya geçidi olmadığı için vatandaş öğretmen evinin istikametine zikzak çizerek orta alandaki dubalardan geçmeye çalışıyor.

Yani demem o ki, plan ve programları vatandaşın kolaylığı yönünde yapılmalı…

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.