BAŞKAN ŞAHİN: “NORMALLEŞME TEKRAR ALEVLENDİRMELERE NEDEN OLACAK”

17 günlük tam kapanmanın ardından “kademeli normalleşme” dönemi esnaf odalarının yanı sıra Tabip Odası’nı da memnun etmedi. Normalleşmenin vaka ve ölüm sayılarında yeninden artış gösterebileceğini söyleyen Muğla...

BAŞKAN ŞAHİN:  “NORMALLEŞME TEKRAR ALEVLENDİRMELERE NEDEN OLACAK”

17 günlük tam kapanmanın ardından “kademeli normalleşme” dönemi esnaf odalarının yanı sıra Tabip Odası’nı da memnun etmedi. Normalleşmenin vaka ve ölüm sayılarında yeninden artış gösterebileceğini söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Normalleşme için girişilecek her adım tekrar alevlendirmelere neden olacak” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin,  kademeli normalleşme dönemini eleştirerek, “Tam bir kontrol sağlanmadan, hedef kitle aşılaması tamamlanmadan yapılacak normalleşme için girişilecek her adım tekrar alevlendirmelere neden olacaktır” dedi.

“ENDİŞEMİZ AYNI”

Bir önceki yılın Haziran ayında uygulanan normalleşme döneminde vakaların ve ölümlerin arttığını söyleyerek, endişelerinin aynı olduğunu dile getiren Muğla Tabip Odası Başkanı Şahin, “2020’nin Haziran ayındaki normalleşme süreci beraberinde vaka sayıları hiç tahmin edilemeyecek derecede arttı ve ölümlere neden oldu. Bunda da yine endişemiz aynı. Tam bir kontrol sağlanmadan, hedef kitle aşılaması tamamlanmadan yapılacak normalleşme için girişilecek her adım tekrar alevlendirmelere neden olacaktır. Bunu bilmek içinde sihirbaz olmaya gerek. Bilim insanlarını ve öngörülerini dinlemek yeterlidir. Söylenecek fazla söz yok” dedi.

“17 GÜNLÜK KAPANMANIN ETKİSİNİ HEMEN HİSSETMEYİZ”

Tam kapanmanın vaka sayıları üzerinde etkisinin şuan görülemeyeceğini söyleyen Şahin, “Yapılan test sayısının azlığı ile alakalı. Gerçekten de insan hareketliliği sınırlandığı zaman düşmesi de doğaldır. Ancak bunun 17 günlük kapanmanın etkisini hemen hissetmeyiz, göremeyiz. 10-15 gün sonra bunun etkisini görürüz. Kapanmadan önceki hareketliliğin de etkisini aynı dönemlerde görülecek” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.