GÜRÜN'ÜN ZİYARETİ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Dalaman ve Köyceğiz’de Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosu açılışlarına katıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışlar CHP mitingine dönüştü.Cumhuriyet...

GÜRÜN'ÜN ZİYARETİ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Dalaman ve Köyceğiz’de Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosu açılışlarına katıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışlar CHP mitingine dönüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, CHP Dalaman Belediye Başkan adayı Muhammet Şaşmaz ve CHP Köyceğiz Belediye Başkan adayı Salih Erbay’ın seçim bürosu açılışlarına katılarak adaylara destek verdi. Dalaman ve Köyceğiz’deki açılışlara olumsuz hava koşullarına rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP mitingi havasında gerçekleşen açılışlara CHP Muğla milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, 22. Dönem CHP milletvekilleri Prof.Dr Gürol Ergin ve Dr. Ali Arslan, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca Dalaman’daki seçim ofisi açılışına Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’da katılarak, yerel seçimler öncesi Muğla’dan birlik ve beraberlik mesajı verdiler. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ı, CHP Dalaman seçim bürosu açılışına katıldığı için teşekkür etti ve Muğla’nın yerel seçimler öncesi demokrasi, anlayış, hoşgörü anlamında diğer şehirlere örnek olduğunu söyledi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Dalaman ve Köyceğiz seçim bürosu açılışlarında yaptığı konuşmalarda, 30 Mart yerel seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olacağını, köylerin ve beldelerin kapatılması nedeniyle görev ve yetkilerin ilçe belediyesinde toplanacağını söyledi. Başkan Gürün; “Bu seçim çok farklı bir seçim. Büyükşehir yasasıyla yönetim tarzı değişecek. Köyler ve beldeler maalesef kapatılacak. 13 ilçe bir büyükşehir belediyesinin seçileceği bir seçim olacak. 13 ilçe bir büyükşehir belediyesi şemsiyesi altında toplanacak. Büyükşehrin görev ve yetkileri artacak. Muğla’da çok fazla yatırım yapma, sorunların daha çabuk ve nitelikli çözme imkanımız olacak. Büyükşehirle 13 ilçenin birbirine bağlandığı, bir bütünün parçaları haline geliyoruz. Muğla bütünşehir olacak.” dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin ayrıca genel seçimlerin provası olması nedeniyle farklı bir seçim olduğunun altını çizen Başkan Gürün, ülkede yaşanan güvensizlik ortamında vatandaşın tepkisini sandıkta göstereceğini söyledi. Başkan Gürün; “Bizi yönetenlere bir vatandaş olarak güven duymak, inanmak isterim. Oysa yaşananlara baktığımızda insanların devletin kurumlarına, siyasi iktidara güveni kalmadı. Biz böyle bir yönetim biçimini hak etmiyoruz. Bu nedenle bu seçimler sadece bir yerel seçim değil, genel seçimler öncesi bizi yönetenlere bir mesaj olacak. Demokratik usullerle, demokrasiye dayanarak sizlerin oylarıyla yerel seçimlerde mesaj vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet’in kuruluş ilkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar rayına oturtacağız.” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.