GÜRÜN'DEN MUTSO’YA ZİYARET

30 Mart yerel seçimleri çevesinde çalışmlarına devam eden CHP Muğla Büykşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün ve beraberindeki heyet Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında...

GÜRÜN'DEN MUTSO’YA ZİYARET

30 Mart yerel seçimleri çevesinde çalışmlarına devam eden CHP Muğla Büykşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün ve beraberindeki heyet Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş ve belediye meclis üye adaylarının da eşlik ettiği ziyarette MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan, Mehmet Dişcigil ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MUTSO Başkanı Bülent Karakuş önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek seçimlerde adaylara başarılar diledi ve sonuçta Muğla’nın kazanmasının önemli olduğunu vurguladı. MUTSO Başkanı Karakuş oda çalışmaları ile ilgili heyeti bilgilendirerek, ekonomik alanda yapılan çalışmalara değindi. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş; “ Muğla’da şu anda alternatif turizmle ilgili çalışmamız var. Birisi geçtiğimiz Şubat ayında hayata geçen Karia Yolu’nda ilk yıl 100 bin kişinin yürüdüğünü tahmin ediyoruz. Otelcilerden ve ülkemizdeki yürüyüş gruplarından edindiğimiz bilgilerden sayının bu civarda olduğunu düşünüyoruz. Karia Yolu’nu Almanya, İngiltere ve Hollanda fuarlarında da tanıtıp daha çok yürüyüşçüyü bu rotaya çekmeyi planlıyoruz. Hollanda ve Emıtt Fuarlarına geçtiğimiz hafta katıldık. Kari Yolu ilimiz ekonomisi açısından önemli bir yatırım. Ayrıca Fuar Alanı ile ortak fuar alanında ticaret artıracağını düşünüyoruz. Ölü sezon dediğimiz kış sezonunda Muğla’ya çok büyük ekonomik katkıları olacaktır.” dedi.

Karakuş; narenciyle ilgili bir çalışma başlattıklarını beliterek “ Ortaca-Dalaman havzasına soğuk hava depoları olan ve giriş çıkışların çok kontrolü olduğu iyi bir sebze meyve hali yapılması gerekliliğini ifade ederek, narenciye değerlendirmek için mutlaka iyi bir alt yapı gerekiyor. Büyükşehir ile birlikte orada iyi bir planlamayla kaynak insafından kurtulmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Gürün de ziyarette yerel seçimlerdeki farklılıkları ve yeni büyükşehir yasası ile ilgili bilinmeyenleri MUTSO yönetimine aktardı. Başkan Gürün Görevlerinin Muğla’nın sorunlarını tespit etmek ve sorunları çözmek olduğunu belirterek belediye başkanları 5 yıl için seçilir ve bu sürede yapabilecekleri ve yapmak istediği şeyler vardır. Ne kadar yaparsa yapsın hizmetin sonu yoktur. Daha iyisi için çalışma vardır. Biz de Muğla için her zaman daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Gürün büyükşehir yasasının Muğla’ya ve büyükşehir olan her yere kaynak yönünden önemli avantajlar sağlayacağını belirterek “Biz büyükşehir yasasına tamamen karşı değiliz dolayısıyla ulaşım, kara yolları, ana yollar, büyük yollar, kanalisazyon, arıtma, itfaiye ve su meseleleri tümüyle bizi ilgilendiriyor. Büyükşehir olarak bunların üstesinden gelmemiz gerekiyor. 397 köyümüz 49 beldemiz mahalle oldu 13 de ilçemiz var yerleşim olarak baktığımızda Türkiye’de örneği olmayan bir iliz. Ayrıca orman alanlarımız özel çevre kuruluna bağlı alanlar sit bölgelerimiz var. Bizim il olarak bir turizm planı yapmamız şart. Turizmde çeşitlendrilmeye gitmek zorundayız. Muğla’nın turizm master planının hazırlanması seçim sonrası öncelikli çalışmalarımızdan olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.