Gürün’den kutlama

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için mesaj yayınladı. Düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında, insanlık tarihi kadar eski olan tiyatronun...

Gürün’den kutlama

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için mesaj yayınladı. Düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında, insanlık tarihi kadar eski olan tiyatronun geçmişte olduğu gibi gelecekte de üzerine düşen görevi yapacağını söyleyen Başkan Gürün; “Yaşadığımız topraklar antik tiyatroları barındıran, meddahlara, orta oyunlarına, Hacivatlara, Karagözlere ev sahipliği yapan zengin bir kültür geçmişine sahiptir. Teknolojik gelişmelere rağmen farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların birbirini anlamasını, insanın kendini tanımasını sağlayan tiyatro, tüm bu kültürel mirasın aynasıdır.” dedi.

Muğla Belediyesi olarak her sanat dalını ayrı ayrı önemsediklerini ve desteklediklerini; tiyatro alanında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde açılan kurslar ve özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ulusal ve uluslararası oyunlarla bu desteklerini somutlaştırdıklarını ifade eden Başkan Gürün,  “Önümüzdeki günlerde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından Muğla’da yapılan 3043 kişilik amfi tiyatro sayesinde, özellikle yaz aylarında yapılacak kültür ve sanat faaliyetleri ile şehrimiz köklü geçmişinden gelen kültürel zenginliğini sergileyebilecek yeni bir mekana kavuşacaktır. Sanata ve sanatçıya verilen önemin tarihlerle sınırlı kalmamasını diliyor, tiyatroya emek veren tüm sanatçıların ve sanatseverlerin Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.