Tarladan Sofraya Güven
Tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Muğla'da kritik bir adım atıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası iş birliğiyle kurulan 100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı, bölge ürünlerini mercek altına alarak özellikle pestisit (zirai ilaç) kalıntısı gibi tüketici sağlığını doğrudan etkileyen önemli analizleri gerçekleştiriyor.
Muğla'nın ünlü zeytinyağı ve balı başta olmak üzere, üreticilerin ve kooperatiflerin ürünlerinin kalitesini tescilleyen laboratuvar, aynı zamanda uluslararası geçerliliği olan ISO 17025 standardı için TÜRKAK akreditasyon çalışmalarını da sürdürüyor.
Hem Üreticiye Destek Hem Tüketiciye Güvence
Laboratuvarın teknik kapasitesi hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Gıda Yüksek Mühendisi Övgü Ferek, hedeflerinin üreticiye destek olurken tüketiciyi de korumak olduğunu belirtti. Ferek, "Şu an zeytinyağında 6, balda ise 5 farklı kalite parametresine bakıyoruz. Yakında balda 10 parametreye çıkacağız. En önemlisi, önümüzdeki günlerde yaş meyve ve sebzede pestisit, balda ise antibiyotik kalıntısı analizlerine başlayacağız. Üstelik analiz fiyatlarımız özel laboratuvarların yaklaşık yarısı kadar. Tüm üreticilerimizi kaliteli ve güvenilir ürün için analiz yaptırmaya davet ediyoruz," dedi.
Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk ise temel amacın üreticiden tüketiciye kadar ürünlerin izlenebilirliğini sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Hedefimiz, vatandaşlarımızın güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmasıdır," diye konuştu.
Hedef Dünya Pazarı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, laboratuvarın Muğla'nın değerli ürünlerini güvence altına aldığını ifade etti. Aras, "Bu laboratuvarla hem tüketicilerimize sağlıklı ürünler sunuyor hem de üreticimizin yanında duruyoruz. Amacımız, Muğla’mızın doğal ve kaliteli ürünlerini hak ettiği değere ulaştırarak tüm dünyaya taşımaktır," dedi.
Kaynak:İHA
Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.