Muğlalı kadınlardan Sınırsızlık Meydanı'nda eylem!

Muğlalı kadınlar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ‘Eşit ve laik yurttaşlık hakkı ve nasıl bir yerel yönetim istediklerini’ duyurmak için Sınırsızlık Meydanı’nda toplandı.

Muğlalı kadınlardan Sınırsızlık Meydanı'nda eylem!

Yerel seçimler öncesinde Muğla’da yaşayan kadınlar, bugün Menteşe’de bulunan Sınırsızlık Meydanı’nda ‘Kadın Buluşması’nda bir araya geldi. Buluşmaya, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Menteşe Kadın Platformu, Akbelen, Deştin ve Alamut’tan çevre mücadelesi veren kadınlar katıldı. Buluşmaya ayrıca Türkiye İşçi Partisi (TİP) Menteşe Belediye Başkan Adayı Nazmiye Kulaç ve CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal da destek verdi.

Eşit ve laik yurttaşlık hakkı ve nasıl bir yerel yönetim istediklerini anlatan kadınlar ellerinde, “Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız”, “Ekmeğimizi, haklarımızı, hayatımızı çalamazsınız” yazılı dövizler taşıdı.

Ortak açıklamayı okuyan Ceren Cansu Sayın, kadınların taleplerini şöyle açıkladı;

“Yerel Seçimlere giderken biz kadınların talepleri açıktır; Yaşadığımız şehirde, güvenli, ışıklı sokaklarda, parklarda yürümek istiyoruz. Güvenli toplu taşıma imkânı, güvenli ulaşım imkânı istiyoruz. Sığınak ve kadın danışma merkezlerinin sayısının artırılmasını, feminist örgütler ve kadın örgütleriyle iş birliği içinde bu kurumlarda nitelikli hizmet vermesini istiyoruz. Tek adam kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilinmiş olsa dahi İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülüklerini uygulayan belediyeler istiyoruz.

Eşit işe eşit ücret ilkesini uygulayan, kurum içi cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele eden yerel yönetimler istiyoruz. Cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ırk, dil, din, medeni durum, sağlık durumu, engellilik, sınıf, sosyal statü ayrımı yapmaksızın kapsayıcı ve erişilebilir hizmet sunan bir belediye istiyoruz. Bizler, kadınları sadece oy potansiyeli olarak görmenizle yetinmeyeceğiz. Şehirler bizim, sokaklar bizim hiç kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Dünya bizim, size bırakmayacağız.

Feminist mücadelenin onlarca yıla dayanan tarihinde ataerkiye karşı nasıl barikat kurduysak, bundan sonra da daha güçlü aşılmaz barikatlar kuracak, safları sıklaştıracağız. Ülkemizde bugün hüküm süren gerici ittifakınızı de yine biz kadınlar püskürteceğiz. Kimse unutmasın inşa etmeye çalıştığınız siyasal İslamcı faşizm karşısında kadınlar var. Eşit ve özgür bir yaşamı, laik bir ülkeyi kuracak olanlar kadınlardır.”

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.