CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal oldu.

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal oldu!

CHP’nin Muğla Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tamamı netleşti. Uzun süredir merakla beklenen merkez ilçe Menteşe’nin adayı dün açıklandı. Şehir Plancısı Gonca Köksal, CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı seçildi.

"HEDEFİM; ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK HİZMETİ SERGİLEMEK"

Adaylığının açıklamasının ardından Köksal’dan ilk açıklama geldi. Hedefinin örnek bir belediyecilik hizmeti sergilemek olduğunu kaydeden Köksal, “Gururla hizmet ettiğim Partimin değişim sözünden güç alarak çıktığım bu yolda, bugün Menteşe Belediye Başkan Adaylığı’na layık görülmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hedefim; örnek bir belediyecilik hizmeti sergilemektir. Evim bildiğim Menteşe’nin her mahallesini ve her sokağını hak ettiği medeniyet seviyesine taşımaktır. Ailem bildiğim siz Menteşelilerin bu güzel şehirde huzurla, keyifle, kolaylıkla, bolluk ve bereket içerisinde yaşamasını sağlamak için var gücümle çalışmaktır. Gonca açıp, kök salacağımız günlere başlıyoruz. Hep birlikte tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Menteşe yaratacağız” dedi.

GONCA KÖKSAL KİMDİR?

Gonca Köksal 1981 yılında dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Muğla’da okudu. Menteşe’nin bereketli topraklarında, Menteşe insanının görgü ve gelenekleriyle büyüdüm. 12 yaşında Ali Korhan adında bir oğlu var.

Üniversite eğitimini İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü’nde tamamladı.

Yüksek lisans eğitimini; Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler alanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji alanında, “Toplumsal bir ölçek olarak kentsel mekânın dönüşümü: Muğla kentsel sit örneği” konulu tezimle tamamladı.

Kentler Birliği Temsilciliği, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyeliği görevlerini de ifa etmekte. 2022 yılının Mart ve Mayıs aylarında Menteşe Belediyesi Başkan Vekilliği yaptı.

Bir Şehir Plancısı olan Gonca Köksal, Menteşe’nin eşsiz coğrafyasında yıllarca gözlemler ve çalışmalar yaptı. Katıldığım toplantılarda ve aldığım tüm eğitimlerde dünyadaki ve ülkemizdeki yerel yönetim anlayışlarını tanıma fırsatı buldu. Belediyecilik alanındaki 10 senelik tecrübemle; Menteşe’ye katılımcı ve çağdaş bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye, hedeflerim çerçevesinde şehrimizin kıymetlerini işlemeye, değerlerine değer katmaya Menteşe Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.

HABER: SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.