Günay, Milas’ta incelemelerde bulundu

Muğla’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ikinci durağı Milas İlçesi oldu. Milas’ta Cuma namazını kılan Günay, daha sonra müzeyi gezip yetkililerden bilgi aldı.Milas Bodrum Havalimanına önceki gün saat...

Günay, Milas’ta incelemelerde bulundu

Muğla’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ikinci durağı Milas İlçesi oldu. Milas’ta Cuma namazını kılan Günay, daha sonra müzeyi gezip yetkililerden bilgi aldı.

Milas Bodrum Havalimanına önceki gün saat 21.00’de gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrumda konakladıktan sonra sabah saatlerinde yine Milas Bodrum Havalimanına gelen Şehircilik ve İmar Bakanı Erdoğan Bayraktar ile buluşarak Cennet Koyda incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, öğle saatlerine doğru Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, AK Parti Milas İlçe Başkanı Av. Bülent Demir ve kalabalık bir grup tarafından Milas Ulu Camii önünde karşılandı.

Cuma namazına yarım saat olmasını fırsat bilen Bakan Günay, bölgede bulunan vatandaşlarla selamlaşarak Milas Müzesini gezdi. Bakan Günay müze bahçesinde ve müze içinde incelemelerde bulundu.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’nın talebi olan Milas’a sokak sağlıklaştırması konusunda da destek çıkılarak tarihi evlerin yapılması hususunu da Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü’ye aktaran Bakan Günay, konuya destekte ivedilik istedi. Bakan Günay ayrıca, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan da kentin doğal dokusunu bozan yapıların kaldırılmasını istedi.

Tarihi Ulu Cami’de cuma namazını kılan Bakan Günay, daha sonra yaya olarak Hekatomnus Mezar anıtını inceledi.

Bölgedeki çalışmaları değerlendiren Bakan Günay, “Burası şimdiden dünyanın ilgisini çekmeye başladı” dedi.

2012 yılı turizm sezonunu da değerlendiren Günay, şunları söyledi: “2011’e göre 2012 daha iyi geçti. Bu yıl daha da artacak. Biliyorsunuz bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı, bizim 100 yılla ilgili bir perspektifimiz var 10 yıl geriye baktığımızda her geçen daha gelişiyor daha büyüyoruz”

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.