Gün Sazak unutulmadı

Türkiye’ye mâl olmuş Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Cem Karaca, Barış Manço, Abdi İpekçi gibi isimleri şehirde billboardlarla anan Fethiye Belediyesi, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Gün Sazak’ı...

Gün Sazak unutulmadı

Türkiye’ye mâl olmuş Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Cem Karaca, Barış Manço, Abdi İpekçi gibi isimleri şehirde billboardlarla anan Fethiye Belediyesi, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Gün Sazak’ı da unutmadı.

“Sınırlarımızdan 34 sene önce kuş uçurtmayan Gün yüzlü devlet adamı… Rahat uyu” ibaresinin bulunduğu afişleri kentin değişik bölgelirindeki bilboardlara astı.  Fethiye Belediyesi hizmet binası içerisindeki dijital ekranda da Gün Sazak’ı anan Fethiye Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Eşref Bitlis, Recep Yazıcıoğlu, Adnan Kahveci, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimleri de unutmamıştı.

Gün Sazak kimdir?

Gün Sazak (d.1932 - ö.27 Mayıs 1980, Eskişehir), 12 Eylül öncesi Gümrük ve Tekel Bakanıdır. Süleyman Demirel'in Başbakan olduğu 27 Mayıs 1980 tarihinde eşi ile gittiği bir ziyaretten dönüp arabadan eşyalarını indirirken teröristler tarafından çapraz ateşe alınarak öldürülmüştür. Öldürüldüğü tarihte MHP Genel başkan yardımcısı olan Sazak, Eskişehir'in Sazak köyünde toprağa verildi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.