Gümüş’ten Çelebi’ye cevap

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin başta Atıksu Arıtma Tesisleri, Eski Garaj ve asfaltlama çalışmaları olmak üzere Muğla Belediyesi’ne yönelttiği 10 sorunun cevabı CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin...

Gümüş’ten Çelebi’ye cevap

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin başta Atıksu Arıtma Tesisleri, Eski Garaj ve asfaltlama çalışmaları olmak üzere Muğla Belediyesi’ne yönelttiği 10 sorunun cevabı CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi. Soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplayan Gümüş, “ Çevreyi ve sağlığı bu kadar önemseyen kişilerin Atıksu Arıtma Tesisi’ni alkışlaması gerekirken taşlaması nedendir? Yoksa anket sonuçlarında hoşunuza gitmeyen şeyler mi var?” diyerek Çelebi’ye göndermede bulunurken Çelebiye’de sorular yöneltti.

Hüseyin Atılgan-Batuhan Altın

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin başta Atıksu Arıtma Tesisleri olmak üzere bazı belediye çalışmaları hakkında Muğla Belediyesi’ne yönelttiği sorulara CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş’ten cevap geldi. Gümüş, Çelebi’nin sorularına İl Başkanı Mustafa Öztürk, belde belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı bir basın toplantısı ile ayrıntılı olarak cevap verdi.

Yasayı CHP mi çıkardı?

Açıklamasına Atıksu Arıtma Tesisi hakkında sorulan soruyla başlayan Gümüş, “ Atıksu ve Katı atık bedeli idaremizce istenmiştir. Ama sayın ilçe başkanı bir avukat olarak; Çevre Kanununun 11. Maddesinin Atıksu Altyapı Tesislerini kullanan veya kullanacak olanlar bağlantısı olup olmadığına bakılmaksızın, “ Maliyetlere kirlilik yüküne veya atıksu miktarı oranında katılmalarının sorunluğu olduğunu, bu gayri hukuki uygulama olarak bahsettiği yasayı bilmekte midir? Biliyor ise birkaç günde yasa çıkarma yetkisine sahip partinin ilçe başkanı olduğu halde yasayı değiştirilmesi için ne gibi girişimlerde bulunmuştur?Bu gayri hukuki uygulamayı neden partisi dur demiyor? 27.10.2010 tarihinde çıkan ve Atıksu, Katı Atık bedellerinin toplanmasını zorunlu hale getiren yönetmeliği Çevre ve Orman Bakanlığı çıkarmamış mıdır? Bu tarihte Çevre ve Orman Bakanlığı yoksa CHP’nin yönetiminde miydi? Yoksa partinizi gayri hukuki bir uygulama ile mi suçluyorsunuz?”dedi.

Proje hangi partinin bakanlığı tarafından onaylandı?

Sorular arasında yer alan tesislerin deşarj suyu ilgili olarak da bilgi veren Gümüş, “ Atıksu Arıtma tesislerinden çıkan deşarj suyu Düğerek’te bulunan eski çakıl ocağına gittiği, bir kısmının da sulamada kullanıldığı herkesçe bilinmektedir. Bu tesisin ayrılmaz parçası olan deşarj sahası DSİ, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, idaremiz ve İller Bankası tarafından ortaklaşa belirlenmiş bir alandır. İdaremiz dışında İller Bankası, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve DSİ hangi parti tarafından yönetilmekte ve bugünlerde onayı alınan Tesis Projesi hangi partiye mensup bakanlıkça onaylanmıştır? Standartları oluşturan yönetmeliği hangi partiye mensup bakanlık yayımlamıştır? Eğer çevre ve sağlığa kötü etkileri varsa bu standartlar neden böyle belirlenmiştir?

Anketlerde hoşunuza gitmeyen şeyler mi var?

Bu tip demeçler ile hemşehrilerimizin kafasını karıştırarak neredeyse kanal sistemine bağlanmayın mı demek istiyorsunuz? Çevreyi ve sağlığı bu kadar önemseyen kişilerin bu tesisi alkışlaması gerekirken taşlaması nedendir? Yoksa anket sonuçlarında hoşunuza gitmeyen şeyler mi var?

Sayın Çelebi’nin gazetelerde çıkan sorularının atıksu ile ilgili bölümlerinden birçoğu mesleği gereği bilmesi gerektiği hususlar olsa da neden sorduğu anlaşılamamıştır. Fakat yine de üniversitedeki hocalarınızdan alması gereken bilgileri unuttuğunu varsayarsak bir kez daha hatırlatmak gerekmiştir. Yasalar, yönetmelikler Muğla için ayrı başka iller için ayrı değildir. Yani kendi bakanlığınızın yönetmeliğini, iznini, kararını sorgulamanız bizi şaşırttı. Sayın ilçe başkanının partisinden ayrıldığını düşündük açıkçası” diye konuştu.

Halkımıza iyi hizmet sunmamız engellenemez

Çelebi’nin Muğla Belediyesinden işçi çıkarmalarının hukuksuz olduğu sorusuna da açıklık getiren Gümüş, “Muğla Belediyesinde çalışan ekmeğinin peşindeki dürüst, çalışkan, emekçi, işçi kardeşlerimiz hiçbir sebep gösterilmeden işten çıkarılıyor demişsiniz. Siz bir hukukçu olarak hangi delilleri gördünüz ki sorgusuz sualsiz çıkartılıyor diyebiliyorsunuz. Mesela idaredeki savunmalarını, video kayıtlarını, mağdur ettikleri vatandaşların beyanlarını dinlediniz veya izlediniz mi? Halkımıza layıkıyla hizmet etmeyen, kurumun ve devletimizin çıkarlarını korumayan kişi veya kişileri dürüst, çalışkan olarak nitelendirerek yaptıklarını görmezden gelemezdik. Halkımıza daha iyi, kaliteli hizmet sunmamıza engel olacak kim olursa olsun tavrımız değişmeyecektir. “şeklinde konuştu.

Asfaltlar standartlara uygundur

Muğla Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan asfaltlama çalışmalarının da standartlara uygun ve numunelerinin alındığı bildiren Gümüş şunları söyledi:

“Sıcak asfalt minimum 5 derecede dökülmelidir. Bu sıcaklık göz önüne alınarak asfalt dökülmüştür. Şu an dökülen tabaka binder tabakası olup bunun üstüne aşınma tabakası bahar aylarında dökülecektir. Ayrıca yol kesin kabulü yapılıncaya kadar müteahhitin sorumluluğundadır. Muğla Belediyesi yolları en az 1.5 sene sonra tam anlamıyla teslim alacaktır. Şu ana kadar dökülen asfaltların numuneleri alınmakta ve Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü laboratuarlarında test edilmektedir. Test sonuçları Karayollarının laboratuarlarında şu ana kadar uygunluğu hep korunmuştur. Dolayısıyla uluslar arası standartlara uygundur.”

Gümüş, eski garaj yeri ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve mahkemenin verdiği karara göre işlem yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.