Gümüşlük Müzik Festivali başladı

“Let’s Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, 10. yılına yakışır bir açılışla sanatseverlerle buluştu. 10 yıldır Bodrum’un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen festival, bu yıl da üstlendiği...

Gümüşlük Müzik Festivali başladı

“Let’s Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, 10. yılına yakışır bir açılışla sanatseverlerle buluştu. 10 yıldır Bodrum’un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen festival, bu yıl da üstlendiği sanat misyonu ve dünya çapında isim yapmış konuk sanatçılarıyla 15 Temmuz – 16 Ağustos tarihler arasında bir ay boyunca ülkenin sanat gündeminde yerini almaya hazırlanıyor.

Devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı oğlu Erkin Onay’ın birlikte sahne aldıkları, Gümüşlük’ün Koyunbaba mevkiinde yer alan 2500 yıllık tarihi taş ocağında, BODTO’nun etkinlik sponsorluğunda gerçekleşen açılış konserinde anne oğul sanatçılar, L.v. Beethoven, A. Saygun, M. Munur ve J. Brahms’tan eserler seslendirdi. Konser, geçen yıl kaybettiğimiz İşsanat direktörü Meriç Soylu’ya ithaf edildi.

Tarih ve sanat iç içe

“Let’s Bodrum 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”nin açılış konseri öncesinde verilen kokteylde Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, sanat dünyasının tanınmış simaları ve klasik müzikseverler bir araya geldi. Dokuz yıl boyunca 4 asırlık tarihi mekân “Eklisia”da sürdürülen festival, bu yıldan itibaren 2500 yıllık bir tarihe sahip olan Kral Mausolos’un sarayı ve anıt mezarında kullanılan taşların çıkarıldığı Antik Taş Ocağı’nda gerçekleştirilecek. Sanat yönetmeni Eren Levendoğlu ve festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay önderliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği’nin bir etkinliği olarak, Let’s Bodrum ana sponsorluğunda gerçekleşecek festivalde dünyanın en saygın sanatçılarından; Aldo Ragone, Endellion Quartet, Erkin Onay, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Pierre Réach, Yury Martynov, Boğaziçi Caz Korosu, Carlo Domeniconi ve Derek Gripper gibi isimler sahne alacak. Festivale dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say da katılarak, genç müzisyenlere masterclass verecek.

Onaylar’dan, yıldızların altında konser

Yıllar içersinde genişleyerek daha büyük kitlelere hitap etmeye başlayan festival, yeni mekânında misafirlerine daha yüksek standartlarda hizmet vermeyi amaçlıyor. Büyük ilgiyle karşılanan ve çok yüksek sayıda bir dinleyici kitlesi önünde sahne alan piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı Erkin Onay, yıldızların altında tarihle bütünleşen gecede, L.v. Beethoven’dan, Sonat No.5 Fa Majör Op. 24 “İlkbahar”; A. Saygun’dan Demet Süiti Op. 33; M. Munzur’dan, Fantezi ve J. Brahms’dan, Keman Sonatı No. 3 Re Minör Op. 108 adlı eserleri seslendirdiler.

GMA, deniz kenarında eğitim

2006 yılından beri festival bünyesinde gerçekleştirilen, kısa adı GMA olan Gümüşlük Müzik Akademisi’nde bu yıl yine festivalin konuk sanatçıları eğitim vermeye devam edecek. Aldo Ragone, Mauricio Vallina, Misha Dacic, Pierre Réach, Edna Golandsky, Yury Martynov ve Gülsin Onay’ın eğitmenliğinde 22 Temmuz – 9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek piyano masterclassının ardından, 6 – 10 Ağustos tarihleri arasında Fazıl Say, Kompozisyon Masterclass’ını verecek. Gitarist Carlo Domeniconi ve Derek Gripper’ın gerçekleştireceği gitar ustalık sınıfları ise 10 – 16 Ağustos’ta yapılacak. Gümüşlük sahilindeki yeni yerine taşınan akademi, genç yetenekler için bu yıl daha cazip bir hale gelirken, gitar ve kompozisyon masterclassları kayıtlarının halen devam ettiği bildirildi.

Genç yetenekler Saygun ödülü için yarışacak

18 – 21 Temmuz tarihlerinde bu yıl ikinci kez gerçekleşecek olan Ahmed Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması 20 – 21 Temmuz tarihlerindeki finallerle yine genç yeteneklere tatlı bir rekabet yaşatacak. Cumhuriyet tarihimizin en özgün ve değerli bestecisi Saygun’u genç nesillere tanıtmak ve onu müziğiyle anmak adına başlatılan yarışma geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da genç müzisyenlerin ilgi odağı.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı

20 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri B sınıfı

21 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri A sınıfı

22 Temmuz - Yury Martynov (Piyano, Rusya)

25 Temmuz - Mauricio Vallina (Piyano, Küba)

28 Temmuz - Endellion Dörtlüsü (Yaylı dörtlü, İngiltere) & Gülsin Onay (piyano) Bosch sponsorluğunda

01 Ağustos - Aldo Ragone (Piyano, İtalya)

04 Ağustos - Pierre Réach (Piyano, Fransa) BODTO sponsorluğunda

10 Ağustos - Boğaziçi Caz Korosu

16 Ağustos - Carlo Domeniconi & Derek Gripper (Gitar, İtalya) Kempinski Barbaros Bay sponsorluğunda

Organizasyon komitesi bütün konserlerin başlama saatinin 21.00 olduğunu bildirdi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.