Gümüş: Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kentsel Sit Alanımızın en eski yerleşim yerinden biri olan Saburhane bölgesini ziyaret etti. Başkan Gümüş, Saburhane Bölgesinde bulunan İlhan Selçuk ve Oktay Ekşi’nin evlerini de...

Gümüş: Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kentsel Sit Alanımızın en eski yerleşim yerinden biri olan Saburhane bölgesini ziyaret etti. Başkan Gümüş, Saburhane Bölgesinde bulunan İlhan Selçuk ve Oktay Ekşi’nin evlerini de ziyaret ederek evler hakkında bilgi aldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve beraberindeki Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Etüt Proje Müdürü Yeliz Durmaz Kanat, Saburhane Meydanında bulunan İlhan Selçuk ve Oktay Ekşi’nin evlerini de ziyaret ettiler.

Ziyarette evler hakkında bilgi alan Başkan Gümüş, “Saburhane kentsel sit alanımızdaki en eski yerleşim yerlerinden. Bu bölgede, Rum, Muğla ve Türk Evleri olmak üzere 400 tescilli ev mevcut. Bu evlerden bazılarını Muğla Belediyesi restore ederken, bir kısmını da şahıslar kendileri restore etmişler. Bugün, ülkemizin çok değerli iki aydınımız olan İlhan Selçuk ve Oktay Ekşi’nin evlerini de ziyaret ettik. İlçemizde tarihi mirasımızın korunmasında çok önemli katkılar sağlamış 2 değerli insanımız Muğla Aşığı olarak aramızdan ayrıldılar. Ayrılırken de bizlere fikirsel, kültürel ve sanatsal anlamda birçok miras bıraktılar. Bu miraslardan bazıları da bu evleri oldu. Menteşe Belediyesi olarak bize düşen görev, onların miraslarına sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bu anlamda bugün bu evlerimizi ziyaret ettik. Gayet iyi korunmuş bu evlerimizi kültür turizmine kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Muğla Belediyesi, Büyükşehir olmadan önce Saburhane meydan düzenleme projesi hazırlattı ve bu projeyi gerekli izinler tamamlandıktan sonra hayata geçirecekler. Bu proje ile etrafındaki yapılarla birlikte meydan canlanarak turistlerin gezebileceği bir cazibe noktası haline gelecek. Bununla birlikte bu tarihi evlerimizi de gerekli izinler ve projeler hazırlandıktan sonra kültür turizmine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Gümüş ziyarette Saburhane esnafı ile de bir araya gelerek vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.