Görmüyor ama üretiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye köyünde yaşayan 71 yaşındaki gözleri görmeyen Hasan Özkan kendi yaptığı el emeği tesbihlerle yaşama tutunuyor.17 yaşındayken geçirdiği şeker hastalığı nedeniyle iki gözünün...

Görmüyor ama üretiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye köyünde yaşayan 71 yaşındaki gözleri görmeyen Hasan Özkan kendi yaptığı el emeği tesbihlerle yaşama tutunuyor.

17 yaşındayken geçirdiği şeker hastalığı nedeniyle iki gözünün de görme yeteneğini kaybeden Hasan Özkan tedavi olup gözlerinin açılmasını istiyor. 71 yaşındaki Hasan Özkan geçirdiği hastalık nedeniyle hiç evlenmemiş. Hasan Özkan'a iki çocuk okutan yeğeni ve eşi bakmaya çalışıyor. Sosyal güvencesi olmayan Hasan Özkan kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım sağlanıyordu. Ancak kendi yaptığı el emeği tesbihleri sattığı için sosyal güvencesi de kesilmiş. Gözleri görmeyen Hasan Özkan: "Yıllardır karanlığa mahkum yaşıyorum ölmeden önce şu yalan dünyayı bir defa daha görmek istiyorum. Daha önce bir miktar yardım alıyordum ancak yaptığım tesbihleri sattığım için o yardım da kesildi. Tekrar başvuru yaptık ve başvuru sonucumuz bekliyoruz" dedi.

Hastalığının ilerlemesinden dolayı ellerini de kullanamamaya başlayan Hasan Özkan tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.