Gönüllülüğün böylesi

Gençlik Servisleri Merkezi ile Muğla Belediyesi işbirliğinde başlatılan ve bu yıl 4'üncü kez gerçekleşen 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı' kapsamından Muğla'ya 9 farklı ülkeden 60 öğrenci geldi. Türkiye, Azerbaycan,...

Gönüllülüğün böylesi

Gençlik Servisleri Merkezi ile Muğla Belediyesi işbirliğinde başlatılan ve bu yıl 4'üncü kez gerçekleşen 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı' kapsamından Muğla'ya 9 farklı ülkeden 60 öğrenci geldi. Türkiye, Azerbaycan, Japonya, İspanya, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Tayvan, Hırvatistan ve Almanya’dan gelen 60 genc'e Türk kültürü ve havyan sevgisi aşılanıyor. Proje kapsamında Muğla Hayvan Barınağında çalışan işçilere yardım eden gençler, köpeklerin barındığı yerlerin temizliği ile barınağın duvarlarının boyanmasına yardım ediyor. 15 gün sürecek kamp boyunca yabancı öğrenciler, ayrıca Muğla'nın tarihi ve kültürel yerlerini de gezerek bilgi alacak.

Köpekleri temizleyip boya yapıyorlar

Kampa Almanya'dan katılan Kirstin Wiems, daha önce köpeklerle çalışma imakanın olduğunu belirterek, "Türkiye'ye 4'üncü gelişim. Muğla'ya ise ilk kez geldim. Hayvanlarla birlikte olmak çok keyifli bir uğraş,  burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu benim ilk çalışma kampım fakat daha önce köpeklerle çalışma imkanım olmuştu, kendi köpeğim de var" dedi.

Kampa Hırvatistan'dan katılan Karolina Croatia şunları söyledi:

"Muğla'da olmaktan mutluyum, köpeklerle bir arada olmak bence çok güzel. Burada köpeklerin bakımını yapıyoruz, duvarları boyuyoruz, etrafı temizliyoruz. Köpekleri seviyoruz, onları tarıyoruz. Muğla'dan ayrılmadan önce kamp sonunda kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezeceğiz."

Gerçekleşen proje ile gençlerin gönüllü dostluk ve turizm elçileri olduğunu belirten Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sosyal projede 9 ülkeden 60 öğrenci bir araya gelip birliktelik kuruyor ve Muğla'yı tanıyor. Bu tür projenin Türkiye ve dünyada ilk defa uygulandığını düşünüyorum. Bu proje ile birlikte Muğla'ya gelen gençlerin tarihi ve turistik yerleri de gezerek bölgenin tanıtılmasında gönüllü katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Öğrenciler burada öğrendikleri Türk kültür ve geleneklerini kendi ülkelerindeki insanlara anlatıyor. Gençler arasında barışın, sevginin ve ilişkinin kurulması, dünya barışına bir nebze de olsa katkı sağlıyor. Öğrenciler ülkelerine döndüklerinde Muğla'yı anlattığında bu kişiler Muğla'ya gelmek için özel gayret sarf ediyor. Amacımız, dünya barışına katkı sağlamak. Örenciler, Muğla'dan çok olumlu görüşlerle ayrılıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.