Gönüllü öğrenciler tribünleri boyadı

Muğla’da düzenlenen Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı'na Türkiye, Almanya ve Rusya’dan katılan 27 öğrenci, Köyceğiz Mehmet Özkaya Stadı'nda çevre düzenlemesi yaparak tribünleri boyadı.Değişik ülke ve kültürlerden...

Gönüllü öğrenciler tribünleri boyadı

Muğla’da düzenlenen Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı'na Türkiye, Almanya ve Rusya’dan katılan 27 öğrenci, Köyceğiz Mehmet Özkaya Stadı'nda çevre düzenlemesi yaparak tribünleri boyadı.

Değişik ülke ve kültürlerden gelen gönüllülerin kamu yararına projelerde çalışarak, bunun karşılığında konaklama ve yemek için herhangi bir ücret ödemeden kaldıkları 2 haftalık kampa katılan öğrenciler Köyceğiz Su Sporları Merkezi’nde ağırlandı.

Proje kapsamında, çevre düzenleme, bakım, onarım, sahil temizliği gibi işlerin yanı sıra kültürel gezilere de yer verildi.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü İbrahim Dikici; Türkiye, Rusya ve Almanya’nın birlikte düzenlediği kamplarda, her sene projeye dahil olan bir ülkeye gidilerek, gençlerin kaynaşmasının sağlandığını aktardı.

Her ülkenin 7 katılımcı, 2 lider olmak üzere toplamda 9 kişiyle kampta yer aldığının bilgisini veren Dikici, “3 ülkeden 27 katılımcı bulunuyor. Gençlik Merkezinde duvar boyama yaptık. Köyceğiz stadını boyuyoruz. Çevre, sahil temizliği yapıldı. Bahçe düzenlemeleri yapıldı” diye konuştu.

Çalışmaların yanı sıra kültürel gezilere de yer verdiklerini dile getiren Dikici, “Kültür geceleri yapıyoruz. Dil animasyonları var, her ülke diğerine kendi dilini öğretiyor” dedi.

Projenin 3’üncü senesinde olduğunu aktaran Dikici, Almanya ve Polonya’nın ardından Türkiye ayağı ile projeyi tamamlayacaklarını ve 2018’de yeni projeye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kampa Almanya’dan katılan Daniel Mets ise, projeyi çok sevdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Diğer insanlara iyilik yaptığımı düşünüyorum. Türkiye’yi çok sevdim. 2 ülke arasında farklar var. Burada insanlar sıcakkanlı.”

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.